Hovudside

Hvordan å beskjære roser i sesong

by Walther

Hvordan å beskjære roser i sesong

Ved beskjæring av døde, svekkede eller grodde deler av rosebusk, konsentrere deg plantens energi på å skape ny vekst. Ved å fjerne gamle og usunn vekst, du også øke antall blomster anlegget vil produsere og direkte verdifulle næringsstoffer til positiv vekst og ikke til støtte av døde eller døende lemmer. Beskjæring er tradisjonelt gjort i løpet av vintersesongen, men hvis du vet hvordan, kan du også beskjære og forbedre helsen til roseplanter i løpet av vekstsesongen.

Bruksanvisning


•  Beskjær rosene som de første oppblomstringer av våren vises eller som de siste oppblomstringer av sesongen falle bort. Beskjæring roser på høyden av vekstsesongen kan føre til skade på anlegget som avgjørende saft blør ut av de åpne sårene.

•  Skjær bort eventuelle døde eller døende grener eller skyter med dine beskjæringssakser. Identifisere døde partier av planten ved deres grå eller brun farge og mangel på ny vekst.

•  Velg en form og størrelse som du ønsker din rosebusken å ta. Kjenne dine beskjæring mål før du begynner å skjære kan gjøre prosessen enklere og mer produktiv. Se over anlegget fra bunnen til toppen for å se hvor grener lede og hvilke deler som vil være nødvendig for å holde intakt for å få den formen du ønsker.

•  Inspiser anlegget for skadede grener eller skudd og skjær dem bort. Knakk grener eller grener med kutt i dem kan tappe energien i et anlegg, som vil prøve å reparere dem, heller enn å skape ny sunn vekst og blomster. Kutt bør være i en vinkel og gjort på det første punktet der død, døende eller skadet tre eller stammer slå til frisk plante.

•  Skjær bort noen grener eller skudd som vokser mot den generelle formen og fremdriften av anlegget. Skjær disse vekster tilbake så langt som mulig for å hindre gjenvekst.

•  Inspiser bunnen av anlegget for ny vekst eller "suckers", som stammer ved roten av eksisterende anlegg og vil tappe næringsstoffer for å fremme sin egen fremgang. Grave like under jorda og ta suckers fra røttene av din rose bush å sikre at de ikke kommer tilbake.

•  Skjær rosebusken i den formen du ønsker, og pass på ikke å kutte mer enn halvparten toppen av busken. Jo mer du klippe større, men færre blomster vil bli.

•  Fjern eventuelle nye skudd som er mindre enn en blyant bredde. Disse vil ikke utvikle seg fullt ut i inneværende sesong, og vil tappe energi fra de modne grener rundt dem.

Tips og advarsler


  • Prosessen med "dead-overskriften" brukes av mange bønder å tvinge planter i blomstringen en gang under samme sesong. Skjær av døde blomster på stammen ca. 1/4 tomme over de første fem-leaved klynge, eller like over den første opptreden av nye blader. En ny blomst vil ta plassen til den gamle fra cut-delen.
  • Beskjæring bør ikke utføres i løpet av første år med vekst. La dine roser å etablere et sterkt fotfeste før du fortsetter å kutte ned og omforme dem.