Hovudside

Hvordan du rengjør en Burnt platetopp

by Walther

Hvordan du rengjør en Burnt platetopp

Potter som koker over og panner som spytter fett gjør noen av de tøffeste opprydding på kjøkkenet. Disse messes brenne på den varme komfyrtopp og er vanskelige å fjerne. For å få din stovetop ser ny igjen, bruker de riktige rengjøringsmidler for den type stovetop du har. Noen er mer følsomme for skuremidler som andre. Hindre utslipp ved å se maten nøye som du koker det og skru ned brennerne.

Bruksanvisning


•  Spray en renere spesialdesignet for glass eller keramiske koketopper på de brente områdene. La renere sitte i et minutt og deretter skrape av restene med en metallskrape holdt i en 45-graders vinkel i forhold til platetoppen. Fjern eventuelle rester med en nylon scrubber og vaske koketoppen som vanlig.

•  Fjern ristene og brennerhetter fra en gasskomfyr og legg dem i en vask full av varmt såpevann for å suge. Fukt en nylon scrubber med såpevann og skrubb platetopp. La såpevann sitte på brente områdene i noen minutter som du rengjøre resten av ovnen. Skrubb brent biter etter at de har gjennomvåt. Skyll hele platetopp med rent vann og en ren klut. Vask ristene og brennerhetter og erstatte dem. Dette fungerer for elektriske komfyrer også, men ikke suge coiled brennere. De vasker seg.

•  Fukt en svamp med vann og bruke den til å fukte de brente områdene som en alternativ metode på gass og elektriske komfyrer. Dekk brent mat med salt og bruke svamp til å skrubbe den av. Saltet fungerer som en mild slipende og bidrar til å fjerne maten. Ikke bruk dette på glass topper fordi det er for slitende.

Tips og advarsler


  • Tilsett salt til et spill umiddelbart etter at det skjer. Det vil hindre den fra herding og tillate enklere opprydding når stovetop kjøler.