Hovudside

Kjennetegn på Seed bærende planter

by Walther

Kjennetegn på Seed bærende planter

Planter oppsto i et vannmiljøet, og de bevarte arter mest knyttet til de første plantene til å ta fatt på land fortsatt opprettholde egenskaper som passer best for dem for livet i nærheten av en vannkilde. Frø-bærende planter utviklet seg forholdsvis sent i historien om planter og omfatter flertallet av planter på jorden i dag, ifølge University of Arizona Tree of Life-prosjektet. Egenskapene til disse plantene har tillatt dem å kolonisere miljøer som spenner fra ørkener til tropiske regnskoger.

Frø


Professor Gerhard Leubner ved Universitetet i Freiberg kaller frø "en av de mest dramatiske innovasjoner under landanlegget evolusjon." Før utviklingen av frø, planter reproduseres med sporer, som ga ingen ressurser for det nye anlegget og nødvendige vind for spredning. Som forklart av professor Stephen T. Abedon av Ohio State University, frøet gitt planter med beskyttelse og ernæring, samt tillate dvalen og hjelpe til spredning.

Heterospory


Heterospory refererer til en endring som skjedde for plante evolusjon hvor sporer antatt forskjellige størrelser basert på kjønn, slik at de i sin tur til å ta mer spesialiserte roller. Tidlige planter, for eksempel moser og de fleste bregner, produsert sporer som utviklet seg til spesialiserte strukturer som deretter genererte egg og sædceller. Frøplanter, på den annen side utviklet små strukturer - pollen - som gjennomføres sædcellene og større strukturer som beholdt eggceller innsiden av anlegget. Mens tidlige planter nødvendig vann for å bære sædceller til eggceller, kan frø planter bruke vinden til å bære pollen å befrukte fjerne planter, økende genetisk mangfold.

Vaskulær Tissue


Alle frøplanter også inneholde vaskulært vev, som transporterer vann og oppløste mineraler fra røttene til resten av anlegget og bærer sukkere syntetisert i bladene gjennom hele anlegget for bruk som energi. Den mest primitive planter - de moser, eller moser - ikke hadde noen måte å gjennomføre vann gjennom hele anlegget, og hvert blad måtte fuktes med vann for at planten skal overleve. Utvikling av røtter og vaskulære vev lov planter å tappe jordiske vannkilder og vokse til større størrelser, siden enkelte blader ikke lenger nødvendig direkte tilgang til en vannkilde.

Tørre miljøer


Fordi frø-bærende planter utviklet disse trekkene, var de i stand til å bebo mer varierte miljøer. Moser og bregner kreves en nærliggende vannkilde for reproduksjon og, i tilfelle av moser, grunnleggende livsopphold. Frø-bærende planter ikke lenger trengte disse tingene. Av den grunn, mens du kun finner moser og bregner i fuktige, skyggefulle blanke i skogen, frø-bærende planter bor i ørkenen, tundra og andre steder der det er tilgjengelig vann er mangelvare.