Hovudside

Har en Seed vokser best i jord eller vått papir?

by Walther

Har en Seed vokser best i jord eller vått papir?

Frø går gjennom flere stadier før de blir modne planter. Under den første spiring iscenesetter et frø absorberer fuktighet og begynner å dukke opp fra pelsen. Frø er vanligvis startet i soilless medier som vermikulitt, perlite eller torvmose, fordi vann er i større tilførsel og enklere for opptak i disse mediene. Vått papir gir også spirende frø med fuktigheten de trenger, men frøene skal etter hvert bli transplantert til et annet medium.

Spiring


Frø krever fuktighet og oksygen, og noen krever også lys, for å utløse den biologiske spiremekanismen. Frø som Begonia, Impatiens og salat krever lys. Phlox, verbena og Vinca foretrekker mørke forhold. Før spirende frø, forskning deres kulturelle krav. Denne informasjonen er funnet i frø kataloger eller baksiden av frø konvolutt. Vått papir, på grunn av sin fuktighet, lufting og høy lys absorpsjon, er et godt valg hvis du har tenkt på spirende frø raskt. Plassere plantene i større, jordfylte beholdere fordi vått papir ikke vil gi modning planter med de næringsstoffene de trenger for å vokse.

Transplanterer


Vått papir er en tilstrekkelig medium som å starte spirende et frø, men den nye frøplante vil dø hvis den ikke får tilstrekkelig næringsstoffer og en forankring medium som å utvikle sin nye rotsystem. Frøplanter dukke opp med to blader, kalt cotyledons. Disse bladene gir en spireanlegg med all næring den trenger. Dette gjør den nye frøplante å trives og utvikle før har lagt vekt på å produsere sin egen næring. Transplantasjon modning frø til en jord-baserte medium før frøet bladene har falt. Når frøet bladene har falt planten må lage sin egen mat, og vått papir vil ikke støtte fabrikkens økte krav.

Økende Media


Hensikten med et vekstmedium er vannretensjon. Når medie tørker ut, er frø vekst kompromittert. Det er viktig at mediet holder vann. Når du bruker vått papir, tenk på hva slags papir holder vann mest effektivt. Avis, tørkepapir og servietter holder vann også. Andre typer papir, som for eksempel lys silkepapir, voks papir og skrivepapir, er ikke effektive.

Betraktninger


Ikke-papirdyrkingsmedier inkluderer fuktig sand, perlite og kommersielt tilgjengelige frø-starter mikser. Disse alternativene kan være mer effektive enn papir fordi de gir mulighet for bedre rotutvikling, er egnet for beholdere, og kan bli transplantert sammen med anlegget når den er plassert i en mer permanent plassering.