Hovudside

Hvordan kan jeg ta vare på mine Mass Cane planter?

by Walther

Massen stokk anlegget er også kalt av botaniske navnet Dracaena fragrans "Massangeana." Det er også ofte kalt mais anlegget fordi bladene ligner mais stilker. Massen stokk er en tropisk art med et enkelt, tykk stilk og dyrkes nesten utelukkende som en potteplante i USA på grunn av sin intoleranse for kalde temperaturer. Omsorg for en masse stokk anlegget er lik omsorg for andre innendørs potteplanter.

Bruksanvisning


•  Plasser masse stokk anlegg i områder med middels til sterkt lys, bort fra vinduer. Aldri tillate sollys å røre bladene, siden dette kan brenne bladene og slå dem brune.

•  Vann jord i massen stokk potten gang per uke inntil det er vått hele veien til bunnen av potten. I mellom vanning, fylle en sprayflaske med vann, og spray bladene og de viktigste stammen til de er blanke og våt. Tåke anlegget hver to til tre dager.

•  sviske massen stokk plante helst det blir for høye, ved å kutte toppen av stokk av til enhver ønsket høyde. Bruk loppers å beskjære gjennom stilken av unge planter og en beskjæring sag for å skjære gjennom tykkere stilker. Etter kutting, se på toppen av jordsmonnet og fjerne eventuelle blader som har falt av anlegget, for å hindre dem fra å forårsake sykdom.

•  Påfør en balansert, vannløselige plantegjødsel til masse stokk jord starter tidlig på våren og fortsetter gjennom de sene sommermånedene. Påfør gjødsel en gang eller to ganger per måned ved å følge instruksjonene på flasken.

•  Undersøk bladene regelmessig for tegn på insektskader, den vanligste av disse er edderkopp midd, skalaer og melete bugs. Hvis insekter oppdages på bladene, flytte anlegget til et utendørs sted før spraye den med et insektmiddel som inneholder pyretrin.