Hovudside

Min Lilla Dome New England Aster Har gule blader

by Walther

The Purple Dome utvalg av New England aster (Aster novae-angliae "Purple Dome") er hjemmehørende i den nordøstlige delen av USA. De mørke lilla blomster måle mer enn 1 cm i diameter, og anlegget produserer dem i overflod. Lilla Dome er lite vedlikehold, tørke-tolerant og sommerfugler flokk til det. En vanlig sykdom fører til at Purple Dome New England aster blader å gulne.

Årsak


Aster gulfarger er forårsaket av en phytoplasma, en liten organisme som bæres av Dvergsikader. Mange planter, inkludert prydplanter og matplanter, er mottakelige for sykdommen. Som en smittet Dvergsikader feeds fra plante til plante, det sprer seg sykdommen. Den phytoplasma multipliserer innenfor Dvergsikader gjennom hele sin levetid. Symptomer på Purple Dome New England aster innen 10 til 40 dager etter første infeksjon. Både Dvergsikader og phytoplasma trives når været er kjølig og våt i sommer og begge tolererer ikke varmt, tørt vær.

Symptomer


Symptomer varierer, avhengig av aster største vekstfase ved tidspunktet for infeksjon. Nye planter utviser stunting, med små, gule blader. Løvverk kan krølle. Blomst hoder er deformert. Modne planter kan vise symptomer på bare den ene siden av anlegget eller over, med modne bladene gjenværende grønne mens nye gulne. Blomster symptomer inkluderer deformert blomster, blomster som forblir grønne og blader vokser inni blomsten eller i stedet for det. Aster kan mislykkes i å utvikle frø.

Kontroll


Det finnes ingen kur for aster gult. Fjern og kast infiserte Purple Dome New England asters å unngå spredning av sykdommen til andre planter. Fjerne ugress i området som de kan fungere som en vert til patogenet. Spesialistene på Missouri Botanical Garden foreslå å plassere strimler av aluminiumsfolie på jorda mellom prydplanter å forvirre Dvergsikader og motvirke den fra landing og fôring på Purple Dome Aster.

Forebygging


Løvetann og plantain er spesielt utsatt for aster gule og leafhoppers som lever av dem kan spre smitte til Purple Dome Aster. Fjerning av ugress er en primær vei for å forhindre sykdommen. Mulching jorda med havre halm kan motvirke leafhoppers. Forskere er uenige om hvorvidt insektmiddel er egnet mot Dvergsikader i bolig landskapet. Kontakt ditt fylke samarbeids forlengelse entomolog for anbefalinger av akseptable insektmidler for Dvergsikader i din region.