Hovudside

Bunndekkende planter for bratte skråninger i Wisconsin

by Walther

Bunndekkende planter for bratte skråninger i Wisconsin

Hagearbeid i bratte skråninger er en utfordring på sine egne, men det er gjort enda vanskeligere i nordlige klima med harde vintre. Å ha bunndekkende planter som tåler Wisconsin Sone 2b til 6a vintre og involverer lite vedlikehold er nøkkelen til kontrollerende jorderosjon og ugress. Dette er den type hage hvor invasive planter fungerer godt i landskapet.

Vinca Minor


Velg Vinca minor hvis du vil ha et bunndekke som har noen blomst i løpet av våren. Den dominerende fargen på blomstene er blå-lilla. Denne eviggrønne planten vokser ca 3 meter i en sesong, og regnes som en invasiv plante fordi det vil ende opp i områder du ikke hadde ment. Denne egenskapen gjør det til et perfekt valg for en bratt skråning der du ikke ønsker å gjøre mye vedlikehold. Det gror godt i sone 3-8 og foretrekker skyggefulle områder. Planting i full sol vil ikke gi deg den beste vekst og dekning i en skråning.

Ajuga


Sats på denne eviggrønne bunndekke i sone 3-9. Ajuga vokser raskt inn i en tett matte og tilpasser seg godt til enten skygge eller sol, men foretrekker et skyggefullt område med fuktig jord. I løpet av våren, sender ajuga opp blå-fiolett blomst toppene slik at du får litt farge på skråningen. Den ovale bladene vokser i en rosett mønster og sprer seg ut ved hjelp av sine grunne røtter. Du kan velge en rekke blanding av bronse skjønnhet, jungel skjønnhet og rubra for forskjellige blad fargelegging.

Norsk Ivy


Plukk engelsk eføy som bunndekke for bratt skråning når du ønsker å kontrollere jorderosjon. Det gjør vel delvis skygge til full sol og legger til tekstur og farge til din skråningen uten å be om en masse vedlikehold. Engelsk eføy er en annen invasiv plante og vokser opp bredden av åsene enkelt. denne eviggrønne bunndekkende er kaldt hardfør til ca -20 grader som er sone fire på hardførhet kartet USDA. Denne planten foretrekker jord som er godt luftet og har god drenering. I tider der jord forblir konsekvent våt, er engelsk eføy utsatt for rot råtne og kan dø ut.

Blå Teppe Juniper


Sats på denne eviggrønne bunndekke for en lav vedlikehold plante som sprer seg sakte. Det er kaldt hardførhet omfatter bare sone seks i Wisconsin. Blå teppet einer vokser til en høyde på 4 til 6 inches og foretrekker full solen. Mens det er den tregeste dyrker av alle einer, det fungerer godt for å kontrollere jorderosjon og ugress. Den har tett løvverk som er sølv blå. Det en tendens til å holde bladene som har falt samt eventuelle biter av blåst grener eller løvverk fra andre planter.