Hovudside

Bør jeg Trimme en Frozen Bougainvillea Bush?

by Walther

Bør jeg Trimme en Frozen Bougainvillea Bush?

Bougainvillea er eviggrønne, woody, klatrer vinstokker som dyrkes godt i USDA anlegget hardførhet soner 9b til 11. Når gitt riktig stell og vedlikehold, vil disse vanskelige vinstokker produserer tropiske utseende, lys-farget blomster gjennom hele året. Bougainvillea er frost-følsomme planter. Planter kan bli alvorlig skadet eller drept av vedvarende perioder med kalde temperaturer. Alle skadede deler av plantene vil kreve trimming, men bare etter at trusselen om ekstra kaldt vær har gått.

Sidevalg


Bougainvillea er vindtette, tørke-tolerant og salt-tolerant. For best blomstring, de krever full sol og godt drenert, litt sur jord. Bougainvillea vil raskt slippe dekkbladene når plantet i et skyggefullt sted. Generelt, de trives i varme og tørre klima med helårs temperaturer mellom 65-95 grader Fahrenheit. Bougainvillea er ideelt egnet for områder med sørvest eksponeringer, som gir den mest intense varmen gjennom hele året.

Frostskader


Den relative grad av skade påført av bougainvillea er proporsjonal med varigheten og frekvensen av kaldt vær, så vel som temperaturkondisjonering av det enkelte anlegg. For eksempel vil en veldig plutselig og intens kulde påføre større skade på en plante som brukes til milde temperaturer enn på en plante som brukes til hyppige oppturer og nedturer. Hele greiner eller hele anlegg kan dø av kulde. Vanligvis i løpet av 24 timer med en frost, vil alvorlig skadede deler av en plante slå gråsort-brun. Skudd, knopper, blader og blomster vil wilt og falle av. Planter skadet i mindre grad vil ha blader som vises brent. Young bougainvillea er spesielt utsatt, og kan dø når de utsettes for så få som fire timer med minusgrader.

Frostbeskyttelse


Velg en litt mer kaldt hardfør sorten, for eksempel bougainvillea glabra, hvis du bor i et område som opplever hyppige vinterfrost. Når frost er prognosen, flytte container planter innendørs og dekke utendørs bougainvillea med ark eller tepper i løpet av natten. Hvis anlegget er for stort eller om tildekking er ellers ikke er mulig, bør du vurdere andre beskyttelsestiltak som mounding jord eller mulch løpet røtter, plassere elektrisk lys (som julelys) i kalesjen eller kjører sprinkleranlegg over planter under frost advarsler. Sviske utendørs bougainvillea og plassere dem i en innendørs beholder i de kaldeste månedene av året. Alternativt, noen mennesker velger å behandle plantene som ettårige, slik at det å dø i vinter.

Frostskader Solutions


Moden. veltilpassede planter vanligvis ikke få varige skader fra frost. Med beskjæring, bør de fleste kald skadet planter rebound. Heldigvis, bougainvillea svarer godt til beskjæring. Faktisk, i fravær av regelmessig beskjæring anlegget form er sannsynlig å bli flokete, overbefolket og pest-ridd. Klipp av eventuelle frostskadde deler av bougainvillea, men ikke før trusselen om ytterligere skade kaldt vær har gått. For de områdene der bougainvillea vokse naturlig, er mars vanligvis god måned. Trim bare skadede deler av anlegget på denne tiden, reservere mer alvorlig beskjæring før etter neste blomstrende periode.