Hovudside

Slik installerer Fascia og Soffits på synlige takbjelker

by Walther

Slik installerer Fascia og Soffits på synlige takbjelker

Soffitter og konseptet er siste finpuss på et hus. Soffits og konseptet er ikke bare utseendemessig; de beskytte ditt hjem fra skadelig sol, snø og regn. Å ha takskjegget stengt i vil bidra til å forhindre varmetap og bidra til å holde vannet fra å infiltrere ditt hjem. Noen eldre boliger har åpne takutstikk som du kan vedlegge ved å installere vinyl bjelkelaget og legge en takfotbordet. Du kan legge til soffitter og frontbord når man setter ytterkledning på et nytt hjem eller remodeling utsiden av en eldre hjemme.

Bruksanvisning


•  Hold en trekloss opp til den eksponerte rafter. Hold den ene enden av blokken av tre, slik at den berører spissen av taket rafter med den andre enden butting opp til veggen. Plassere et nivå på trekloss og juster ende berører veggen til boblen i nivået er sentrert. Lage et merke på veggen der toppen av blokken av tre møter veggen. Gjør dette på hver ende av takfot.

•  Marker en krittstrek. Har en medhjelper holde slutten av krittstrek på en av de merkene som du holder krittstrek opp til det andre merket. Med krittstrek tettsittende og på begge merkene, trekk ut på krittstrek og slipp den for å knipse en linje med kritt på veggen av huset.

•  Mål bredden av rafter. Hvis sperrene er 2-tommers med 6-tommers sperrene, bruker 1-tommers med 8-tommers ferdig styrene for fascia. Mål fra enden av takskjegget til midten av bjelkene som ligger nærmest til lengden av det ferdige brett. Finish brett kommer i lengder på 8 fot, 10 fot, 12 fot og 14 fot. For eksempel, hvis du ferdig styrene er 8 meter, måle til rafter mindre enn åtte meter lang, men nærmest til 8 meter (eksempel: 7 fot 5 tommer). Kutt brettet til riktig lengde. Nail styret til enhver rafter. Skyv brettet opp mot taktekking, holder styret i flukt med den første rafter på slutten, med målgang styret slutter i sentrum av rafter i den andre enden av brettet. Gjenta dette trinnet til slutten av takfot, og endte med målgang styret i flukt med den siste rafter.

•  Skyv vinyl konseptet på plass. Starter på slutten av takfot, skyv vinyl fascia over ferdig brettet. Spiker på plass med matchende vinyl ytterkledning negler. Fortsett til den andre enden av takskjegget, kutte den siste biten av vinyl fascia, hvis det er nødvendig.

•  Installer J-kanal. Linje opp vinyl J-kanalen over linjen av kalk og skru J-kanalen til veggen, slik at skruene løs, slik at J-kanalen kan gli frem og tilbake. Skru J-kanalen til baksiden av frontbord, så det er på nivå med J-kanal på veggen. Leaving skruene løs vil hindre knekking når vinyl utvides og kontrakter på grunn av været forandrer seg. Fortsett å installere J-kanalen til den andre enden av takfot. Mål og kutt den siste biten av J-kanal, hvis det er nødvendig. Måle og skjære et stykke av J-kanal for å passe mellom den J-kanal på veggen og på baksiden av fascia i hver ende av takskjegget.

•  Mål fra innsiden av J-kanal på veggen til innsiden av J-kanal på baksiden av fascia. Gjør dette på flere områder for å sørge for at målingen endres ikke. Trekk fra 1/2 tommers fra målingen for utvidelse og sammentrekning og kutte vinyl bjelkelaget. Soffits er tilgjengelig i 12- eller 16-tommers brede paneler og er 12 meter lang. Skjær så mange brikker ut av ett ark som du kan bruke bestemt måling.

•  Installer det første stykket av konseptet. Skyv den første stykke kutt fascia mellom J-kanaler med spikring flensen vendt inn og den andre enden i J-kanal på slutten av takskjegget. Spiker gjennom spikrings flens på endene av bjelkelaget. Skyv neste stykke bjelkelaget i mellom J-kanaler og lysbilde over spikring flensen av det første stykket. Skyv forsiktig og dra for å låse bitene sammen. Spiker endene av bjelkelaget som du gjorde med det første stykket. Fortsette å installere bjelkelaget hele lengden av takfot. Skjær den siste biten av bjelkelaget til å passe og fullføre bjelkelaget og fascia installasjon.

Tips og advarsler


  • Skriv ut regnearket på måling ytterkledning for å hjelpe finne de materialene du trenger for prosjektet. (Se Resources.)