Hovudside

Vil en liten Citrus Bush produsere frukt?

by Walther

Vil en liten Citrus Bush produsere frukt?

Sitrustrær vil begynne å produsere frukt når de er modne nok til å blomstre fritt, enten beskjæres som busker eller trær. Tidlig fruktproduksjon vil være ganske tynt, men gradvis økende som trær fortsette å vokse i total størrelse. Alle sitrus varianter er subtropisk opprinnelse, og vil bli skadet eller drept av minusgrader. I grense eller kaldt klima, vokse sitrus i verneområder eller i beholdere som kan bringes inne enten midlertidig eller for varigheten av vinteren. Citrus kan være vellykket dyrkes i veksthus eller innendørs heltid med tilstrekkelig lys.

Oppmuntrende Frukt Produksjon


Sitrustrær trenger sollys for optimal fruktproduksjon, så gi minst åtte timer med full sol hver dag. Citrus er i stor grad selv pollinerende, selv innendørs, men det canâ € ™ t vondt for å opprettholde en bie-vennlig verftet og hage. Godt drenert jord er også viktig, og vanlig befruktning. Begynne å gjødsle et nyplantet tre først etter ny vekst begynner, bruke 2-1-1 eller lignende høy nitrogengjødsel månedlig godt inn i høst. Hold jorden weed-fri. Mulch kan hjelpe, men holde organiske mulches minst seks inches bort fra stammen for å forebygge sykdom og skadedyr. Mest godt startet sitrustrær trenger ikke beskjæring, men fjerne døde eller skadet vekst, noen grener som oppstår under hovedgrener og sucker vekst fra under knoppen pode. Ellers forme sitrustrær slik du vil gjennom beskjæring og klemming tilbake ny vekst.

Oppmuntrende Frukt Kvalitet


Konsekvent, men ikke overdreven vanning og regelmessig befruktning er avgjørende for god kvalitet sitrusfrukter. Semi-everbearing sitrus varianter vil blomstre og produsere minst litt frukt året rundt, men mest sitrus modnes i høst, inkludert de fleste appelsiner, mandariner, tangelos og grapefrukt. I motsetning til de fleste frukter, forblir de lengre sitrus på treet etter modning, jo søtere og saftigere det blir. Så fristende som det kan være å forlate sitrusfrukter på treet for alltid, men det vil tørke ut hvis ikke plukket i løpet av sesongen den modnes.

Frukt på Young Citrus


Sitrustrær dyrket fra frø vanligvis begynne å produsere frukt mellom tre og fem år gamle. Frukten produsere topper av budded eller podet barnehage vokst trær er vanligvis en eller to år gammel. Dette betyr at en sitrus treet du vokse fra frø wonâ € ™ t begynne blomstring eller produsere frukt for tre eller fire år, men en podet tre du plante i år kan produsere sine første frukt neste år. Den innledende frukt avling vil være minimal, men det vil stadig øke hvert år som treet vokser og utvikler seg, til den når full størrelse.

Frukt på Dwarf Citrus


Dverg sitrustrær er akkurat som alle andre sitrus treet, men dyrket på dverg rot aksjer for å holde de samlede anlegget størrelse mindre og mer håndterlig - et pluss for alle som trenger å vokse sitrus i beholdere av plasshensyn eller klima. Frukt produsert på dverg trær vil være av samme størrelse og kvalitet som frukt produsert på vanlige trær, men antallet er vanligvis mindre. Hvis dyrkes innendørs, sikre trær få minst åtte timer med full sol - et vindu med en sørlig eksponering er ideell - eller supplere naturlig lys med vokse lysene. Bruke slow-release rød flyten og strø den på toppen av jordoverflaten i stedet for å jobbe den inn i jord, for å unngå å brenne anbuds røtter.