Hovudside

Kan jeg Trim Stemorsblomster uten å drepe dem?

by Walther

Kan jeg Trim Stemorsblomster uten å drepe dem?

Stemorsblomster (Viola spp.) Tilby et bredt utvalg av blomster farger for årlige senger i løpet av de kjølige månedene av året. I den sørlige USA, der vintrene er kalde, men milde, gartnere plante stemorsblomster i oktober og november. De vedvarer og blomstrer på tvers av vinteren og nå en topp i mars og april. Lenger nord, gjør de mye kaldere, subfreezing vintre stemorsblomster sesongens blomster for å plante i høst og igjen tidlig på våren. Lys trimming stemorsblomster, redusere størrelse med mer enn 50 prosent, hjelper dem vokse tett og igjen produsere blomster.

Voksende Krav


Kjølige temperaturer og fullt sollys eksponeringer holde stemorsblomst plantene friske og vokser med en kompakt, buskete vane. Den ideelle temperaturen for stemorsblomster faller i mellom 40 og 60 grader Fahrenheit. Utvidede subfreezing temperaturer kan tørke ut eller drepe blader og blomsterknopper, men planten overlever. Når dagtemperaturer konsekvent nå høyere enn 80 grader, stemorsblomster stoppe blomstring og stilkene har en tendens til å forlenge, og skaper spinkle, disketter planter. Utilstrekkelig sollys reduserer også blomstring og gjør plantene slank og sparsommelig.

Klemming


En metode for å trimme stemorsblomster kalles klemming, siden det er mest enkelt gjøres ved å knipe fingeren tips over anlegget stammer. Å lade leggy planter, eller generelle ryddig utseendet på blomsterbedet, klemme tilbake stammer til en lavere bladnode. Bladnoden er festepunktet for et blad til hovedanlegget stammen. Gjør klype kutte 1/4 tomme over en bladnode. De sovende knopper i noden deretter spire og gi flere blader og blomster senere. Påfør en mild løsning av flytende gjødsel etter klyping å oppmuntre til en rask flush av nye blader og blomsterknopper.

Deadheading


I likhet med klyping er en prosess som kalles deadheading, eller fjerning av brukt blomster. I massive blomsterbed med hundrevis av stemorsblomster, er deadheading ikke praktisk. Men i små klynger av planter eller i beholdere, av og til deadheading stemorsblomster forbedrer utseendet på planting og oppmuntrer til videre produksjon av blomster. Når plantene begynner å sette frø, hormoner som bidrar til blomst produksjon blekne. Knip av gamle, falmede blomster eller frø hoder ved å fjerne den lange blomst stammen så lavt som mulig til hovedanlegget stammen.

Vedlikehold Insight


Stemorsblomster stadig produsere nye blader og blomster under den kjølige sesongen, så masse trimming med en hekksaks eller stor klipping implementere er ikke en god idé. Vilkårlig kutte tilbake stemorsblomster på denne måten skaper masse rusk som gult og tørker og trenger fjerning å holde blomsterbedet attraktive. Snarere enn å klype eller trimming tilbake stemorsblomster som får lang og floppy i skyggefulle eller varme værforhold, gjør det mer fornuftig å trekke opp avtagende planter. Plante området med flere skygge-tolerante blomster eller årlige blomster som blomstre i varmere vær.