Hovudside

Hvilken som Vokser raskere: Planter med jord fra et verft eller planter med Potting Soil?

by Walther

Hvilken som Vokser raskere: Planter med jord fra et verft eller planter med Potting Soil?

Det er mange fordeler ved å dyrke planter i beholdere, inkludert muligheten til å kontrollere kvaliteten av jord. Enhver barnehage eller hagesenter vil ha en rekke potting mikser for salg, noen formulert for visse typer planter som kaktus, noen designet for et bestemt formål som sådd frø. Du kan selvfølgelig sette sammen din egen potting mix og kan omfatte jord fra hagen din, men vær klar over potensielle problemer hvis du gjør.

Røtter Trenger Air


Røtter forankre anlegget, absorbere vann og mineraler og formidle dem til stilkene og bladene. De trenger både fuktighet og oksygen for å vokse, slik at en jord med masse plass mellom korn av sand, silt og leire er best. Dette er dobbelt viktig hvis en plante dyrkes i en beholder, fordi jordsmonnet som drenerer brønn i grunnen vil holde for mye vann i en gryte, som resulterer i rotråte og død av anlegget.

Potting Mix Ingredienser


Mange kommersielle potting blander inneholder ikke jord i det hele tatt. Ingrediensene som vanligvis brukes inkludere perlite, vermikulitt, torvmose, kokos (kokosfiber) og bakken bark. De som er laget for å starte frø er fin strukturert, mens de for modne planter er ofte ganske grov. En av fordelene med jordløse blandinger er at de er sterile, noe som reduserer muligheten for sykdommen.

Ved hjelp av jord fra en Yard


Du kan velge å kjøpe potting ingredienser jord separat, i bulk, og blande din egen. Legge til jord fra hagen din er en mulighet, men sørg for at du bruker også nok grovt materiale som jord bark for å holde mix åpen og drenering godt. Bruk aldri hagejord i potting mix for frø på grunn av sykdomsproblemer.

Finjustering en Mix for ulike planter


Enkelte planter, for eksempel asaleaene, trenger en sur jord, og tilsetning av myrtorv er en god måte å senke pH-verdien til 5,5 eller 6,0. På den annen side, de fleste grønnsaker trenger en pH-verdi på 6,5 til 7.0, slik at bruk av kokosfibrer eller malt bark i stedet.

Planter som trenger mye vann, for eksempel cannas og fuchsia, gjøre det bra i en blanding med kokos, som absorberer og holder på fuktighet godt. Sørg imidlertid at du også inkludere perlite eller vermikulitt for god drenering. Tørke-tolerante planter, derimot, trenger ekstra perlite å gi drenering uten mye vann absorpsjon.