Hovudside

Ormer som spiser tomatplanter

by Walther

Ormer som spiser tomatplanter

Tomatplanter er utsatt for en rekke bakterielle og virale sykdommer, så vel som forskjellige skadedyr. Plantene er sannsynlig å bli smittet med insekter som bladlus, loppe biller og leafminers fra de tidlige stadier av vekst fram til høstens tid. Hvis skadedyr av tomatplanter ikke er kontrollert i tide, de ikke bare føre til alvorlig skade på planter og frukt, men også spre seg til andre planter i hagen.

Hornworm


Hornworms er de vanligste skadeinsekter av tomatplanter. Insektene er 3 inches eller mer i lengde og har en karakteristisk horn på ryggen. Ormene forårsake hurtig defoliation av tomatplante og skape grønne skitt på bunnen av anlegget. Selv om hornworms vokse og spre seg raskt, de er enkle å kontrollere. Den mest effektive kjemiske for deres kontroll er Bacillus thuringiensis solgt under forskjellige merkenavn som Dipel, Thuricide og Caterpillar Attack. Andre anbefalte insekticider innbefatter dem med den aktive bestanddel carbaryl. Ormene er mest synlig i de tidlige morgentimer.

Tomato Fruitworm


Tomat fruitworm er hårete, kremet hvite larver med svarte hoder. Ormene fullføre sin larvevekst inne i frukten etter inn frukten fra stammen ender. Som de utvikler og mate, ormen exit én frukt og angi en annen, skaper vannaktig, rotete interne frukt hulrom og forårsaker frukt å modnes tidlig. Tomat fruitworms er best kontrolleres gjennom nøye overvåking av larver og egg. Spray av Bacillus thuringiensis og spinosad anses effektive økologiske kontrollmetoder.

Tomato Pinworm


Tomat pinworms er ¼ tommers lang, gul grønn til lilla sorte ormer med brune hoder. Ormene er blant de store skadedyr av klima vokst tomater og også forårsake alvorlig skade på feltet dyrket tomater, poteter og aubergine. Ormene lever av bladene, forårsaker dem til å rulle og kaste. Ormen fôring fører til nålehull i frukt og stengler.

Det beste forebyggende tiltaket er sanitær. Smitte fra pinworms ofte oppstår når infiserte transplantasjoner er innført i veksthus og hager. En nøye gjennomgang av nye anlegg er ofte den beste måten å unngå alvorlige infeksjoner i fremtiden.