Hovudside

Companion Planter for Forsythia

by Walther

Companion Planter for Forsythia

Lys opp våren landskapet med hauger av gule eller noen ganger hvite eller rosa Forsythia blomster. Når blomstene visne, bladene vises, åpner for å avdekke dyp grønn eller spraglete blader som gjør et perfekt bakteppe i hagen. Det vanlige navnet Forsythia refererer til to busker som er botanisk forskjellig. Forsythia er både vanlig og botaniske navnet på den gule blomsten variasjon de fleste er kjent med. Abeliophyllum er det botaniske navnet på den andre bush ofte referert til som Forsythia.

Pærer


Avhengig av variasjon valgt, peon, krokus, påskeliljer, daylilies, tulipaner og Hyacinth legge farge til hagen før, under og etter den tiden Forsythia er i blomst. Peoner foreta en ideell miniatyr hekk når plantet rundt omkretsen av Forsythia. Daylilies er ideell for å legge farge gjennom hele sommeren. Krokus, påskeliljer, hyasint og tulipaner er tilgjengelige med forskjellige blomst ganger. For å få mest mulig ut av disse følgesvenn planter for Forsythia, velg noen som er tidlig bloomers, noen som blomstrer midt i sesongen, og noen som blomstrer sent i pære sesongen. Vurdere fargen på blomstene også. Velg de som enten utfyller eller kontrast fargen Forsythia blomstrer.

Busker


Blomstring kvede, trollhassel, ninebark, hyllebær og weigela er egnede følgesvenn planter for Forsythia. Ved bruk av busker som følgesvenn planter, sørg for å forlate nok plass mellom dem for både planter å modnes. Voksende planter for tett sammen forårsaker sykdomsproblemer og gjør hagen ser overfylt. Det er mulig å beskjære disse busker og lage små trær, noe som sparer plass i hagen. For å gjøre dette, begynner når busker er ung. Fjern alle grenene på jord nivå, med unntak av én. Fortsette å kutte noen greiner som vises, og pass på at det er bare en sterk stilk. Fjern alle blader som forsøker å vokse på spindelen med unntak av "tre" del på toppen av stilkene. Som plantene vokser seg større, vil noen av de nederste greinene som var igjen trenger fjernet.

Stauder


Velg flerårige følgesvenn planter for Forsythia som blomstrer tidlig på våren eller opprette en tykk ground, slike Virginia blåklokker, ajuga, hellebore og Pasque blomst. Virginia blåklokker ser spesielt hyggelig når vokst med spraglete varianter. Plant Forsythia på en slik måte den blokkerer de fleste av sollyset fra Virginia blåklokker. Ajuga er en ideell bunndekke som vil blomstre senere i sommer. Velg en rekke med mørkt bladverk hvis det er mulig å skape kontrast. Hellebore er en annen plante som foretrekker skyggen. Bruk Forsythia å lage denne skyggen. Hellebores blomstrer sent i høst, gjennom vinteren og våren. Den nøyaktige blomst tid er avhengig av variasjon. Pasque blomst er en lite kjent fjær blomstrende plante. Lilla eller røde blomster kontrast pent med de gule blomster varianter av Forsythia. En flerårig plante er en som kommer tilbake fra sitt eget rotsystem år etter år.

Ettårige


Stemorsblomst, aksjer, løvemunn og glem-me-nots er attraktive våren-blomstringen årlige følgesvenn planter for Forsythia. Stemorsblomst er best plantet i høst hvor det vil blomstre til den første tunge snøfall. Børste snø av blomstene, og det vil fortsette å blomstre hele vinteren og inn i slutten av våren. Det er en sjanse det vil selv frø i hagen. Aksjer og løvemunn vil tolerere lys våren frost. Når dyrket under Forsythia, vil blomster og greiner å beskytte plantene. Velg disse blomster i blomst, slik at du kan se nøyaktig den fargen. Blomster som er i samme farge som Forsythia blomster vil blande inn og ikke være synlig. Forget-me-nots ofte selv frø i hagen. Den lille rosa og blå blomster se bra ut med noen av Forsythia blomster. En årlig plante er en som vokser, blomster, setter frø og dør i en vekstsesong.