Hovudside

Svart Fig Trees

by Walther

Svart Fig Trees

Kjent som vanlig fig eller spiselig fig, er fiken (Ficus carica) et løvtre preget av 4-tommers flikete blader, glatt, sølvgrå bark og spiselige frukter som har et sukkerholdig masse holdt av et tynt spiselig hud. Også kjent som "Mission" og "Franciscana", "Black Mission" er en fig utvalg som produserer mørke eller nesten sorte fiken frukt fra sommer til vinter.

Historie


Spanske oppdagelses introduserte felles fig til New World i Florida i 1575 og spanske fransiskanske misjonærer brakte "Mission" sorten til San Diego, California, i 1769. Den Fikenvepser ble imidlertid ikke først brakt over, noe som gjorde det umulig å pollinere første fikentrær på vestkysten, men de ble senere importert til California. Sykdom og skadedyr ofte angrepet de første fiken i den nye verden.

Utseende


"Mission" er en stor-leaved, tropisk utseende tre som kan nå høyder på opptil 30 meter, med en litt større spredning. Bladene er brede, rik grønn og dypt flikete. Barken av treet er glatt og sølvgrå. Treet produserer frukt to ganger i vekstsesongen, i sommer som høst. Egg-formet frukt er mørk lilla og ekstremt sukkerholdig, noe som gir mulighet for enkel tørking.

Kultur


"Mission" er et passende tre for US Department of Agriculture soner 7 til 9. Når etablert, kan treet tåler temperaturer ned til minus 15 grader Fahrenheit. Treet er ikke så kresen på jord, selv om jord må være ekstremt godt drenerende for treet å trives. Mulch med organisk materiale for å holde på fuktigheten og regulere jordtemperatur. Treet kan beskjæres for å skape en overkommelig vane. For kommersielle formål, er "Mission" den primære felles fig sorten i California.

Frukt


En av de vanligste fiken mest verdifulle aktiva er spiselige frukter, som kan spises rå rett av treet eller skrelt og stuet og lagt til en rekke retter. "Black Mission" tilbyr frukt av høy kvalitet med en rik, rødlig masse. Fiken kan gjøres om til syltetøy, gelé, puddinger eller paier. De er noen ganger selges kommersielt kandisert eller tørket. Noen Middelhavet kulturer bruker lavgradig fiken å lage alkohol. Fig ekstrakt kan brukes til smaken likører og tobakk.