Hovudside

Boremaskiner i Live Oak Trees

by Walther

Boremaskiner i Live Oak Trees

Levende eik (Quercus virginiana) er en stor, frodig tre hører hjemme i de lavere kyst slettene i USA. Treet trives i sandkyst jord, langs bekker og i rike skogsområder. Levende eik har en rask vekst og bærer søte eikenøtter som er en viktig matkilde for dyreliv, inkludert vaskebjørn, whitetail, vaktel, Jays og ville kalkuner. Levende eiketrær nå en moden høyde på 65-85 fot. Trærne er utsatt for angrep fra en rekke forskjellige boremaskiner som kan føre til dieback og fallende treet helse.

Clear Møll


Larver av mange arter av Clearwing møll er tre kjedelig skadedyr av eiketrær inkludert levende eik. Tidlige symptomer på sykdommen vises som døende lemmer, grov bark og sawdustlike avfall eller frass etterlatt av insekt kjedelig. Larvene er 1-1 ½ inches lang med mørke brune hoder og hvitt til rosa kropper og drill under treet bark, lage tunneler der de forpupper seg. Skaden av boremaskiner svekke mat og vann gjennomføre vev i treet som fører til stress og generell treet nedgang. Ledelse innebærer innføring av nematoder å drepe boremaskiner.

Red Oak Borer


Rød eik borer blir nevnt som en viktig skadedyr av levende eiketrær ved University of Georgia School of Forest Resources. (Reference 3). Rød eik borer (Enaphalodes rufulus) infests tre av treet og forårsaker permanent skade som reduserer kvaliteten på trelast. I USA, er nesten 38 prosent av eik brukes i trelast påvirket av insekt. Symptomer på angrep inkluderer misfargede flekker på bark, tilstedeværelse av frass, tre lunter og utgangshull. Den nattaktive insekter er mest utbredt i løpet av sommeren. Ledelse innebærer bruk av hakkespetter som en viktig naturlig fiende som kan redusere insektpopulasjoner med opptil 40 prosent.

Bred Necked Root Borer


Brede necked root boremaskiner (Prionus laticollis) er vanlige skadedyr av levende eik og andre eiketrær spesielt i de østlige delene av USA. Skaden fører til uthulte og kuttet trær. Eiketrær vokser i åpne og de som allerede er under stress er mest utsatt for angrep. Insektene er hvite og kjøttfull med 3 par små ben og begynne å skade treet fra røttene like under bakken. Øvre tre symptomer inkluderer gradvis helse nedgang og sparsom, liten, gulnet løv. Lukk undersøkelse av røtter viser tunneler skapt av boremaskiner. Ledelse innebærer å bedre vekstvilkår treet. Bruk av insektmidler er ikke anbefalt og sjelden nødvendig.