Hva er Spirer på en potet?


Hva er Spirer på en potet?

Poteter er en viktig nærings avling, en av de mest dyrket i verden. I motsetning til korn, de krever lite behandling når de er modne, noe som gjør dem til en av de mest verdifulle av livsopphold matvarer. Poteter kan lagres i lengre perioder i et kjølig, mørkt sted, men etter hvert vil de forsøke å spire og produsere nye planter.

Hva er en potet?


Poteter er de kjøttfulle knoller som en plante i søtvier familien, nært beslektet med tomater, paprika og auberginer. Tuber er, en slags forsikring for anlegget en lagerbygning av mat for å sikre dens overlevelse gjennom vinteren. Våren nye planter spire fra knollene i den gamle potetplante, som gir nok næring til å befrukte de nye plantene og oppmuntre deres vekst.

Potet "Eyes" og Spirer


Hvis du plukker opp en potet og ser på det, vil du se flere små fordypninger, vanligvis med en mørk prikk nederst. Disse "øyne" er der nye potetplanter genereres. Når en potet blir utsatt for varme, sollys og fuktighet i den riktige mål, blek gul-grønne knoppene begynner å spire fra øynene. Over en periode på dager disse spirer vil forstørre og bli gjenkjennelig stengler, som vokser raskt i retning av den nærmeste lys. Hvis plantet i jord, blir hver av disse stammer en ny potetplante.

Spiring og Lagring


Poteter lagres for konsum i mørke, klima kontrollerte omgivelser. Tradisjonelt har dette kan ha vært så enkelt som et tørt hull i bakken, med en dør for å holde ut sol og dyr. Moderne lagringsanlegg er store varehus, der både temperatur og luftfuktighet er tett kontrollert for lengst holdbarhet. Når potetene forlate dette kontrollert miljø for supermarkedet eller pantry, vil endringen av temperaturen oppmuntre dem til å spire. Spiret poteter raskt bli myk og gummiaktig, men prosessen kan bremses av bare snapping av spirer.

Spiring og Reproduksjon


For de som har minst en liten tomt på jord til rådighet, er en åpenbar bruk for spiret poteter bare å plante dem og venter ankomsten av nye poteter et par måneder senere. Hele potet kan plantes, men mer som regel det er kuttet i biter på ca 2 inches per side, med to eller flere "øyne" eller voksende spirer. Brikkene har lov til å tørke litt i friluft og skorpe over med en læraktig overflate. Dette bidrar til å avskrekke skadedyr og holde potetene fra råtnende før de har hatt tid til å vokse.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler