Hovudside

Hvordan Vask en Chenille Rug

by Walther

Lær hvordan å vaske en chenille rug, om du trenger å få øye på ren det, kjøre det gjennom en vaskemaskin, eller vaske den for hånd. Chenille tar litt omsorg, men det er ingenting et par villige hender kan ikke administrere. Få tips og triks for å holde chenille tepper ser frisk og fargerik for år.

Bruksanvisning


Spot Rengjøring Chenille


•  Støvsug teppet, hvis det er nødvendig. For å få opp alt tørt smuss eller pulver flekker, støvsuge teppet før du bruker en rensemetode. Ikke bruk en beater bar eller roterende børste; det vil rive og floke rug er fiber. Enten løfte beater bar opp, eller bruke vakuum sin møbeltrekk vedlegg. Målet er å rense teppet med sug, og unngå børster eller roterende press.

•  Sjekk et lite område for color. Bruk en liten mengde av din rug rengjøring produktet på en flekk på baksiden av teppet for å sørge for at det vil ikke flekker eller blek materialet. Følg alle retninger på renere flaske, og vente til stedet er tørt før du rengjør hele teppet.

•  Fukt noen fargede områdene. Bruk en fille og varmt vann for å løsne chenille fiber der flekker finnes. Klatt i stedet for å gni; fibrene kan bli skadet av hard behandling.

•  Påfør rengjøringsmiddelet. Følg instruksjonene på flasken, og husk å ikke gni, men trykk eller blot de fargede områdene. Rengjøringsmidler som trygt kan brukes på chenille inkluderer oksygen rengjøringsmidler og teppe flekkfjernere, men ikke bruk blekemidler eller andre alkaliske stoffer, da de kan skade fibrene.

•  Blot og skyll flekker. Bruk ren klut rags å absorbere renere og vann. Skyll området med en våt, ren klut, og pass på å få alle renere ut av teppet.

•  La teppet tørke. Ikke legg den i en tørketrommel, som kan skade teppet. I stedet la det tørke flatt på et tørkestativ eller drypp-tørke på en klessnor, der det er mulig. Hvis en mer grundig rengjøring er nødvendig, fortsett å vaske hele teppet.

Vaske Chenille


•  Les tag. Hvis produsentens anvisninger si ikke til maskinvask, kan du vaske teppet for hånd, eller ha det profesjonelt rengjort. Hvis maskinvask er ok, legger teppet i vaskemaskinen av seg selv.

•  Velg vaske innstillinger. Den kaldeste vask er best; vanligvis merket som kald vask, kald skylling. Varmt eller varmt vann vil oppmuntre chenille å falme, krympe, strekke og skur. Velge den mest skånsomme vaskesyklusen. Du må kanskje velge den skånsom vask, eller den milde vaske hastigheten, avhengig av din vaskemaskin. Ideen er å minimere agitasjon, som setter slitasje på chenille rug.

•  Legg vaskemiddel. En delikat vaskemiddel som Woolite er tryggest å bruke på en chenille teppe, som det best vil opprettholde formen og farger. Bruk aldri vaskemiddel med blekemiddel på chenille. Hvis teppet er en mørk farge, vurdere også å bruke en mørk farge spesialitet vaskemiddel som Woolite Svart. En liten mengde - en kvart kopp - er nok, med mindre teppet er dårlig skitten; deretter bruke en halv kopp. Vaskemiddelet skal være skånsom nok ikke å skade materialet. Vask og spinne tørr.

•  Tørk teppet. Ikke legg i tørketrommel; den tumbling vil bryte ned chenille og la Stray fiber over hele tørketrommel. Enten la det tørke flatt på en tørketrommel rack, snu den etter behov, eller henge den på en klessnor i skyggen. Direkte sol vil føre chenille å falme.

•  Når tørr, gjenopprette lur. Chenille har en tykk bunke som ser flatt og Maths etter vask. Bruk en myk børste, for eksempel en baby hårbørste, eller en myk visp kost, å stryke rug fiber opp og lo dem inn i mykhet. Gå mot lur å heve chenille fiber, og du kan stryke i flere retninger for å gi en uformell, avrundet utseende til teppet. Ikke børste veldig hardt, men bare som nødvendig for å perk opp teppet er fiber.

Tips og advarsler


  • For å holde chenille tepper i god form, bør de rengjøres profesjonelt på anledningen. Teppet produsenten vil foreslå en hyppig dyp-rensing tidsplan, men en eller to ganger i året bør være i orden. En tørr renere eller teppe renere kan gjøre jobben, så kan i hjemmet rengjøring selskaper, som vil rense tepper og møbler ved hjelp av en tørr skum system i home. mer grundig rug rengjøring kan også oppnås ved å bruke et hjem damp renere laget for tepper. Hvis du ikke har en, de er ofte tilgjengelig for utleie på supermarkeder eller apparatet butikker. Følg damp renere retninger, som noen bruker spesielle rengjøringsmidler og noen gjør not.Regular støvsuging, uten bruk av en roterende børste eller beater bar, vil forlenge levetiden på tepper ved å fjerne inngrodd skitt og hushold jord. Bruk møbeltrekk vedlegg uten børster, bare sug, så ofte som ukentlig på ditt rugs.If du må levere vaske chenille teppe, bruk en mild såpe som du ville bruke på ømfintlige plagg, og swish teppet forsiktig frem og tilbake i en stor vask . Skyll til vannet kommer av teppet går klar, og la det tørke flatt på et stativ, eller hengende fra en linje i skyggen; lang eksponering for sol vil føre til at rug farger å falme. Ikke vri ut teppet ved kronglete, men bare presse den, for å unngå å skade fibrene.
  • Ikke vaske chenille med blekemiddel eller andre alkaliske rengjøringsmidler. Fibrene vil begynne å falle fra hverandre, og vil visne dramatically.Do ikke sette chenille tepper i vaskemaskinen med noen andre artikler. De har en tendens til å kaste små fibre, og blø sine farger ut. Hvis teppet er en veldig mørk farge, du også kan ende opp med flekker på innsiden av vask machine.Don't bruke tørt pulver rengjøringsmidler på chenille. Den løkke pel gjør det vanskelig å fjerne renseproduktet fra teppet.