Hovudside

Hvor lenge å vokse en Seedling Cypress Tree til Forfall?

by Walther

Hvor lenge å vokse en Seedling Cypress Tree til Forfall?

Evergreens som sypresser er allsidige planter som fungerer godt i et hjem landskapet og bringe helårs farge til miljøet. Flere typer trær kalles sypresser, men den mest kultiverte er Leyland sypress (x Cupressocyparis leylandii), en hybrid produsert ved å krysse to lokale arter, Monterey sypress (Montereysypress) og Alaska sedertre (Chamaecyparis nootkatensis). Det er en raskt voksende prøven som gjør det bra i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 10.

Vekst


Leyland sypress har en tett og bredt pyramideform, med flate spray av grå-grønn, fjærlett løvverk på litt hengende grener. Den når en full høyde av 70 meter eller mer, med en bredde på ca 25 meter. Dette raskt voksende treet legger ca 3 meter til høyden hvert år, og når sitt modne størrelse på ca 20 eller 25 år. The Arizona sypress (Arizonasypress) er en annen type mye dyrket sypress med en oppreist, pyramidal form. Det er litt mindre hardfør enn Leyland typen, vokser i USDA sone 7 til 9, og er mindre og litt langsommere vekst, blir 30 til 40 meter høy i ca 15 år.

Sidevalg


Sypresser vokser best i et sted som får full sol for det meste av dagen. De tolererer delvis skygge, men sette ut mindre løvverk under disse forholdene, og kan se litt tynn og fillete når dyrket i for mye skygge. I områder med varme sommersolen, får et ideelt sted for full sol for hele morgenen, etterfulgt av lys ettermiddag skygge. Ved planting en sypress tre, velge et område med god plass hvor den voksende treet ikke vil foregripe på andre trær eller beplantning og en plassering som får god luftsirkulasjon for å hindre soppsykdommer som kan utvikle seg i bedervet, fuktig luft.

Planting


Den beste tiden å plante en frøplante cypress treet er tidlig på våren, når jorda er fortsatt kult, for å gi røttene tid til å etablere seg før topp vekst begynner. Hvis du plante flere trær for å utvikle en skjerm planting, plass trær 8 til 10 meter fra hverandre for å tillate hvert tre rom til å vokse uten trengsel. Sypresser ha sprø røtter, så spre røttene forsiktig ut i alle retninger, plassere hvert tre på en dybde lik sin dybde i barnehagen potten. Hvis treet har en rot ball innpakket i burlap eller annet materiale, fjerne materialet før planting eller, hvis det er et naturlig stoff som degraderer, gjør kutt i innpakning og brett den øverste en tredjedel av wrap tilbake når du plante treet .

Krav


En sypress tre tåler alle typer hagejord, men vokser best i moderat fruktbar, godt drenert leirjord som blir enda fuktighet. Du kan øke jordas fruktbarhet ved å legge litt kompost og forbedre sin drenering hvis det inneholder leire ved å blande grov sand inn i plantestedet. Treet har god tørke toleranse gang etablert men drar nytte av jevnlig vanning i løpet av de første årene; En tomme av vann per uke er en ideell mengde. En sypress tre utvikler en naturlig behagelig form hvis venstre unpruned, men du kan kutte treet tilbake til å kontrollere sin størrelse eller form. Dette gjøres best om vinteren eller tidlig på våren, før treet begynner å vise ny vekst.