Hovudside

Asphalt Paving Typer

by Walther

Asphalt Paving Typer

Asfalt er en av de mest brukte materialer for fortau fordi det er vanligvis den mest pålitelige og rimelig. Asfalt er utformet for ikke bare å håndtere byrden av tung last, men for å hindre regnvann oppbygging for å sikre trygg kjøring. Det er også kjent for å absorbere lyd, som er en annen grunn til at asfalten kan bli funnet i store flyplasser samt høyhastighets racerbaner.

Perpetual


Evigvarende asfalt er basert på ideen om å bruke en grundig mengde av lagdeling for å forbedre levetiden av en bestemt vei. Hvert lag er utformet for en bestemt funksjon. For eksempel er bunnen belagt med et fleksibelt sjikt av asfalten til å absorbere belastningen av lasten uten å sprekke, mens den tykke midtre lag er ment å skape en fast, permanent foringsrør. Det øverste laget er laget av «brunst-resistent" asfalt, som er utformet for å forbli brunst fritt i flere år. Samlet denne type asfaltgulv er bygd for å vare i lange perioder av gangen, mens det krever bare grunnleggende vedlikehold.

Porøs


Porøs asfalt er utviklet spesielt for å spre vann i kraftig regnvær. Det øverste laget er fylt med utallige små hull som gjør at regnvann å sive gjennom stedet for å bygge opp på overflaten og potensielt forårsake biler til hydroplane langs veien. Når vannet siver gjennom det første lag av åpen gradert asfalt, der 02:58 flere lag av steinseng, gjennom hvilken vannet langsomt filtre, til slutt ender opp i jordsmonnet. Mens porøs asfalt er vanligvis dyrere enn de mer grunnleggende typer, er det fortsatt en av de billigste måtene å bekjempe regnvann oppbygging i områder utsatt for kraftig nedbør.

Stille


Som navnet antyder, ble stille asfalt designet primært for å redusere støy langs veien. Mer enn bare en plage, kan lydnivået på en vei nå smertefulle desibel, som ikke bare kan skade hørselen over en periode, men føre til en rekke andre forstyrrelser, for eksempel søvnløshet og stress, som alle kan føre til ytterligere helse problemer. Rolig asfalt består enten en stein-matrise blanding eller en åpen-gradert friksjon kurs, som begge kan redusere decibel nivået av gjennomsnittlig kjørestøy med så mye som 5 desibel.

Warm-Mix


Hele grunnlag av varm asfalt-blanding er den temperatur der det oppvarmes og anbringes i marken. Navnet "varm" er ment å kontrast med den typiske "hot" blanding av asfalt, og dens formål er et miljøvennlig en. Redusere temperaturen på asfalt vil senke normal hastighet på utslipp for hele produksjonen og gjøre det tryggere for både arbeiderne rydder veien og de som går forbi byggeplassen. Siden denne teknologien er relativt ny, er det bare nå i ferd med å bli implementert langs større veier i Europa og USA.