Hovudside

Riktig Knife Sharpe

by Walther

Et sett med sterke, skarpe kjøkkenkniver passer til ethvert kokkens kjøkken. Det finnes flere metoder for oppskarping, herunder ved hjelp av en skjerping stang, skarphet stein, eller en kommersiell knivsliper. Forsiktighet og hensyn til sikkerheten må tas hele tiden når skjerpe kniver.

Sliping Rod


En slip stangen er typisk laget av stål, og består av en lang stang med et håndtak for å gripe. Fast grep stanga i hånden du ikke bruker for å skrive og holde stangen vekk fra kroppen.

Fast grep kniven du ønsker å skjerpe med den andre hånden, og plasser bladet (bruk den delen nærmest håndtaket) i nærheten av stang håndtak. Kniven bør holdes på en 20-graders vinkel, noe som betyr at det er bare litt løftet av stangen. Skyv bladet ut, sakte trekke bladet til det fjerneste punktet som du kommer til enden av stangen. Dette vil sikre at bladet er grundig skjerpet fra håndtaket til tupp.

Deretter endre vinkelen på bladet og trekke den tilbake mot deg, skarphet motsatt side av bladet. Gjenta dette back-og-tilbake handling 6 til 10 ganger for å sikre bladet er fullt skjerpet.

Skarphet Stone


En skjerping stein kan kreve bruk av et smøremiddel før skjerpe kniven. En olje kan brukes (les instruksjonene når du kjøper stein for anbefalinger) eller noen ganger vann er tilstrekkelig. Dette holder skår og sediment produsert av kniven fra å bli absorbert av steinens porer.

Vinkelen ved hvilken filing av kniven er avhengig av størrelsen av kniven selv. Mens en skjerping guide er vanligvis følger med en skarphet stein, som en generell regel bruke en vinkel fem inches av overflaten for mindre kniver, for eksempel en liten kniv, og en større vinkel for store kniver, for eksempel en slakter kniv.

Plasser oppskarping stein på et plant underlag, og fest den til der steinen ikke vil bevege seg med skarphet (du bør ikke ha for å holde steinen mens skjerpe). Hold kniven med begge hender og plassere slutten nærmest håndtaket på steinen. Trekk kniven mot deg og opp for å nå kanten av bladet, og deretter kjøre kniven ned igjen. Gjør dette opp til et dusin ganger på én kant, deretter reversere kanten og gjenta.

Kniven kan trenge å bli finpusset ved hjelp av en slip stang. Hvis du trenger å ytterligere finpusse bladet, se avsnitt 1 for å bruke en skjerping stang.

Kommersielle knife sharpeners


Disse elektroniske enheter krever at brukeren må passere et knivblad gjennom en knivsliper, noen ganger bare en gang. De er en rask og ofte enkel måte å skjerpe et blad og kan være spesielt nyttig for catering eller de som koker ofte. Mens størrelsen og omfanget av disse sharpeners kan variere, bør du vurdere kommersielle kniv sharpeners basert på hvor ofte og hvor mange kniver du kanskje må jevnlig skjerpe.

Testing av Blade


For å teste hvordan skarp kniv er etter sliping, kaste et stykke papir i luften, slik at det å falle over bladet. Hvis et blad er skarpe nok, bør det kuttes stykke papir.