Hovudside

Hva Rengjøringsprodukter bruker jeg til å rense en skorstein?

by Walther

Hva Rengjøringsprodukter bruker jeg til å rense en skorstein?

Skorsteiner bringe lys og varme til mange områder av hjemmet. Men uten periodisk rengjøring, kan de bli en fare. Sot og kreosot buildup kan redusere utkast og med føre til pipebrann. Men med de riktige produkter og utstyr, inkludert iført verneutstyr som vernebriller, maske og hansker, kan du rense pipa og opprettholde sin effektivitet i mange år.

Chimney Brush


Mange forskjellige merker av skorstein børster er tilgjengelig, men det viktigste er at du er ute etter når du kjøper en skorstein pensel er at det er en stiv stålbørste. Børster kommer i forskjellige størrelser, slik at du får en pensel som er lang nok til å rense din spesielle skorstein. Du bør prøve å rengjøre med denne type børste en gang i året, eller bruke den hvis en kreosot buildup er nå en tykkelse som er 1/8 tommer.

Vakuum, spade og Broom


I tillegg til stålbørste brukes til å rense pipa, vil du også trenge et vakuum med en lang forlengelse. Du kan bruke vakuum å rengjøre røyk av sot. Eventuelle gjenværende sot eller brutt ned kreosot kan feies bort på gulvet av skorsteinen med en kost. Hvis det er tre stykker eller klumper av aske, er en enkel spade en god måte å rense ut de elementene fra skorsteinen.

Kjemisk Glaze


Hvis kreosot er herdet og kan ikke sprukket eller børstet bort, må du bruke en kjemisk glasur spesielt designet for å bryte ned kreosot fra skorsteinen. Flere kreosot fjerning er på markedet, men de fleste krever et par dager for å sette før kreosot har brutt ned nok til å bli støvsugd bort.

Beskyttende Tildekking


Beskyttende dekke trenger ikke å være spesifikke for skorstein rengjøring, men det er et viktig produkt når du ønsker å rense pipa. Av deres natur, kan skorsteiner være skitne; derfor, når du begynne å pusse og støvsuging skorsteinen eller flue, innemiljøet kan bli midlertidig forurenset. Dekke alle møbler og tepper med en presenning eller andre dekker for å beskytte noe skitt, sot, aske eller annen forurensning som kan være i luften mens du rengjør en skorstein.

Wood


Brenning riktig tre er et viktig forebyggende skritt for å hindre sot og kreosot oppbygging. Alltid brenne tørt, hardt treverk, ikke tre som er nyklippet eller grønn, eller nåletre som furu eller drivved. Tørt, hardt tre vil ikke føre til en opphoping av tjære-lignende kreosot, som vil hindre sjansene for pipebrann. Noen feiing av skorstein loggene inneholder kjemikalier som bryter ned hardt kreosot. Hvis du brenner disse loggene i henhold til anbefalingen fra produsenten (en gang eller to ganger i sesongen), kan det hjelpe til med å bryte ned kreosot, som du deretter kan feie vekk med en manuell tannbørste.