Hovudside

California Ornamental Rain Garden Plants

by Walther

California Ornamental Rain Garden Plants

Regn hager er en måte å bruke vann høstet fra din egen eiendom - for eksempel taket av huset ditt - for å vanne en hage. Regn hager ligne skyll-og-tørke situasjon mange California innfødte planter er tilpasset, der faller og vinteren regner suge bakken og blir etterfulgt av varme og tørre sommerforhold. Regn hager kan spare på vannet regningen, resirkulere vann i akviferer og forskjønne din hage.

Regn Hage Contours


Vanligvis et regn hage er en oval til nyreformede depresjon i et område med godt drenerende jord hvor høstet vann lett kan kanaliseres men som ikke vil påvirke septisk systemer, syer linjer, underjordiske verktøy eller tufter. Sidene er forsiktig skrå ned til et senter depresjon. Vannet skal renne fra hagen helt i 24-til-48 timer så myggen ikke vil avle. Innfødte planter eller arter tilpasset ditt område er ideelle kandidater for planting. Velg planter som er i stand til å tåle høy fuktighet for en del av året, men også tåle sommer tørke. Velg flere tørke-tolerant planter for sidene og omsluttende berm og mer fukt-elskende planter for den lave midtområdet.

Gress og starr


Planter som gress og starr møblere grasiøs, flytende linjer; tekstur interesse; og en innstilling for mer fargerike planter. Pink Muhly (Muhlenbergia capillaris), pryd innfødte gress med en myk mounded klump av fine blader for det meste av året, har en sky av prangende rosa blomster i høst. Stigende til 4 meter høy i blomst og så bredt, vokser dette tørke-tolerant gress i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 9 i full sol til delvis skygge. For våtere deler av hagen og i full sol til delvis skygge, California svart-blomstring starr (Carex nudata) vokser to meter høy og bred i USDA sone 5 til 9. Grass-lignende planter har lyse grønne blader og sorte blomster om våren.

Stauder


Native California fuchsia (Epilobium canum) har lyse oransje-røde blomster i sommer og høst arrangeres over myk, fin grå-grønne blader. Tørke-tolerant gang etablert, tar dette anlegget sporadisk flom. Planter er mellom 1 og 3 meter høy og vokser best i full sol til delvis skygge i USDA sone 5 til 10. Western Columbine (Aquilegia formosa) har nikker røde blomster med en gul hjerte som stiger over ferny grønt bladverk. Plantene vokser best i full sol til delvis skygge, er en-til-tre meter høy og trives i USDA sone 3 til 9. Blomster av både planter tiltrekke seg kolibrier.

Urter og Ferns


Lyse røde blomster som egner seg for våteste områdene vises fra april til oktober på mors scarlet ape blomst (Mimulus cardinalis). Finnes naturlig i seeps og bekker i hele Vesten, denne lavtvoksende plante er hardfør til USDA sone 8 til 10. Yarrow (Achillea millefolium) kombinerer bregne-lignende bladverk med flat-toppet klynger av prangende blomster i hvitt, rødt og rosa. Tørke-tolerant og vokser best i full sol, er ryllik hardfør i USDA sone 3 til 9 og tiltrekker seg sommerfugler. California polypody (Polypodium californicum) foretrekker delvis skygge, har finfordelt lyse grønne blader stiger til 1 meter høy og like bred, og vokser i USDA sone 8 til 10. Dette bregne vokser langs Californias kyst fjellkjeder og gjør godt i fuktige situasjoner.