Hovudside

Hvordan identifisere Skadedyr infesting Utendørs Planter

by Walther

Hvordan identifisere Skadedyr infesting Utendørs Planter

Det første tegnet på at du har skadedyr i hagen din kan være en liten tygget blad. Eller det kan være en plante som er i ferd med gult. Når du inspisere anlegget, kan du finne hull i stammen eller manglende røtter. Konklusjonen er umiskjennelig: Dine planter er under angrep. Men med mindre du vet hva insekter angriper plantene dine, behandle dem vil være vanskelig. Noen plantevernmidler er formulert for spesifikke skadedyr. Identifisere bugs angripe dine skadedyr er første skritt i å utvikle et system for behandling for plantene dine.

Bruksanvisning


•  Se over bakken rundt planten for insekt avføring, som kalles frass, samt tygge merker på bladene og stammen av anlegget. Tilstedeværelsen av frass og tygge merkene betyr at plantene dine har blitt angrepet av insekter i stedet for et virus eller sopp.

•  Trykk på baksiden av et anlegg for å føle for sticky eller tegn på sotet mold. Sotet mold er en mold som lever av den klissete søt saft, kalt honningdugg, forlatt av noen insekter. Hvis du finner honningdugg eller sotet mold, kan anlegget bli infisert med en slags suger insekt som bladlus.

•  undersøke mønsteret av tygge merker, flekker eller gulning av anlegget. Enkelte insekter forlate karakteristiske tygge merker i bladene av en plante. For eksempel, blad gruvearbeider larver forlate svingete stier gjennom bladene.

•  Grav gjennom jordsmonnet for å undersøke røttene av anlegget. Noen insekter som grubs og nematoder er underjordisk og angripe et anlegg ved å spise sine røtter. Hvis anlegget har en forkrøplet eller mangler rotsystem, kan den ha blitt angrepet av grubs. Hvis det har Knotty røtter, kan nematoder være den skyldige.

•  Undersøk anlegget med et forstørrelsesglass for å finne de insektgjerningsmennene. Hvert insekt kan differensieres etter kroppens form og tegninger. Bladlus ligne små midd og lever i kolonier som dekker en plante stilk som en drapere. Larvene er små og tube-formet med mange bein.

•  Ta kontakt med en hagereferanse som "Hage Insekter i Nord-Amerika: The Ultimate Guide til Backyard Bugs," ved Princeton University. Mange hagebøker har bilder av skadelige insekter samt bevis for at de etterlater seg på planter. Ifølge NC State University, er en organisk hagearbeid bok en annen god referanse for å identifisere både nyttige og skadelige hage insekter.

•  Rådfør deg fylke forlengelse service. Agenter med fylkes Extension Service monitor utbrudd av skadedyr som thrips. Hvis plantene dine er under angrep på grunn av et insekt utbrudd, kan ditt fylke forlengelse serviceverksted hjelpe deg med å identifisere dette og gi anbefalinger om den beste metoden for behandling.