Hovudside

Mountain Pine Trees

by Walther

Mountain Pine Trees

Noen typer furutrær er tilpasset fjell miljøer. De vokser på jord i store høyder, deres fordeling ofte begrenset bare til fjell. For øvrig disse furutrær ligne andre typer furu. De har grønne nåler året rundt og bære woody kjegler som frukt.

Jeffrey Pine (Pinus Jeffreyi)


Jeffrey furu vokser i fjellområder i det vestlige USA, fra det sørlige Oregon gjennom Sierra Nevada og inn Baja, California. Det forekommer i en høyde på 4800 til 9600 meter over havet. Barken av Jeffrey furu danner flak som ligner puslebiter i form. Eldre trær har rødbrun bark. Den har nåler som måler 5 til 10 inches i lengde og danner klynger av tre nåler. Det bærer store kjegler som måler 5 til 12 inches lang.

Knobcone Pine (Pinus attenuata)


Knobcone furu vokser på tørre steiner og rygger av kystnære fjellkjeder på 2.600 til 4.500 meter over havet. Det forekommer i det sørlige Oregon til Baja, California. Barken er mørk og skjellete. Den slanke og vridde nåler måle 3 til 7 inches lang og forekommer i bunter av tre. Woody kjegler vokse i tette klynger og kan forbli på treet i mange år. Disse kjegler måle 3 til 6 inches lang og har støt på den ene siden.

Table Mountain Pine (Pinus pungens)


Table Mountain furu vokser bare på fjellene og øvre Piemonte. Det er vanlig i de sørlige Appalachene i fjellet provinsen Nord-Carolina. Table Mountain furu har en avrundet form med mange ordnede grener. Den har en gråsprengt utseende når den vokser på dårlig jord i bratte skråninger. Barken på stammen har en mørk grå-brun farge og har en tendens til å være skjellete, mens barken på grenene har en rødbrun farge og er vanligvis flassende. Nåler vokser i klynger av to eller tre og har en tendens til å bli stiv. I motsetning til de fleste barnåler, Table Mountain åler brekke når bøyd. De store kjegler forbli på treet i flere år.

Whitebark Pine (Pinus Albicaulis)


Whitebark furu vokser i høyfjellet, i høyder på 7700 til 12.000 fot. Den vokser i det vestlige Canada og USA Den når en høyde på under 50 meter og en diameter på ca 2 meter. Den har ofte en busk-aktig utseende og barken ser tynn og gråaktig. Den skjellete bark føre til nåler som oppstår i bunter på fem. Disse nålene har hvite linjer på alle overflater. De små kjegler bare måler 2 til 3 inches lang og har en nesten rund form. Konglene forbli på grenene selv etter forfall. Dyr lever av frø av Whitebark furu.