Hovudside

Blomster som vokser i sandholdig jord

by Walther

Å ha sandholdig jord betyr ikke at du kan ikke ha en blomsterhage. Faktisk vil hvis du bor i de tropiske områdene i Florida, massevis av innfødte og ikke-arter trives i sandjord. I andre deler av USA, finne blomster som trives i en sand miljø er mer vanskelig, men ikke umulig. Tenk native Urter som gir mat og dekke for dyreliv.

Eastern Red Columbine


Østlige rød Columbine, eller Aquilegia canadensis, kan vokse i sandet typisk for furuskog. Også kjent som vill rød Columbine, dette medlem av buttercup familie er innfødt til østlige USA. En flerårig nå to meter i høyde, tiltrekker det innfødte sommerfugler og kolibrier til hagen. Når etablert, forplanter det østlige rød Columbine enkelt.

Felles Grape Hyacinth


Plante løker i høst og se dem blomstre om våren. Det er populære vårløker som gjør det bra i sandholdig jord. Den vanlige drue Hyacinth, eller Muscari botryoides, er medlem av liljefamilien. Dette plante blomster tidlig på våren med klynger av blåere eller hvite blomster. Plante løker i massene for størst effekt. Pærer kan plantes i full sol eller delvis skygge, ifølge University of Illinois Extension. Drue Hyacinth modnes mellom 6 og 12 inches høy.

Siberian squill


En annen sand elskende pære og lilje-familiemedlem er Siberian squill, eller Russeblåstjerne. Tidlig vår bringer frem blå, klokkeformede blomster som kan naturalisere på plener. Plante løker i massene for det mest imponerende effekt. De gjør også godt plantet under trær og busker. Siberian squill modnes til seks inches i høyden.

Pineland Daisy


Dette Florida native blomst, Chaptalia tomentosa, er også kjent som woody sunbonnet. Funnet i våte, sandPineLand-type jord, vokser dette flerårig mellom en fot og 18 inches høy og produserer hvite blomster.

Chapmans Gayfeather


En annen Florida native Wildflower, Chapmans Gayfeather, eller liatris chapmanii, vokser på tørre eller noe fuktige sandholdig jord i Pinelands. Dette flerårig urt med lilla blomster trekker sommerfugler. En slektning, liatris tenuifolia, eller short-blad gayfeather, vokser i Pinelands eller Sandhills og produserer lavendel blomster.