Hovudside

Hvordan du rengjør sølv med Soda & Aluminiumsfolie

by Walther

Hvordan du rengjør sølv med Soda & Aluminiumsfolie

Sølv gjennomgår en kjemisk reaksjon når de utsettes for små mengder svovel i luften, forårsaker det å anløpe eller sverte. Å reversere denne stygge reaksjon, bruke natron, aluminiumsfolie og noe varmt vann. Svovel belegg på sølv vil deretter overføre til aluminiumsfolie, rengjøring sølv og gjenopprette sin opprinnelige glans i prosessen.

Bruksanvisning


•  Legg et stykke aluminiumsfolie over bunnen av en container eller bolle som tåler varmt vann, og sette din sølv på toppen.

•  Fyll en gryte med nok vann så det dekker ditt sølv når strømmet inn i bolle eller beholder. Bringe vannet til å koke.

•  Rør inn og oppløse ca en kopp natron for hver liter vann. Hvis du har fylt din potten nær randen, flytte den til vasken området først fordi det vil skumme opp litt når du legger til natron og muligens smitte over.

•  Hell vannet over sølv, som dekker det helt. Etter tre eller fire minutter, hvis sølv er ikke skinnende igjen og er fortsatt anløpet, hell blandingen tilbake i kjelen, varme opp og gjenta flere ganger, så det er nødvendig.

•  Fjern sølv med tang og skyll den i rennende vann til den er ren. Legge det ut på et kjøkkenhåndkle til den er tørr.