Hovudside

Leafy Garden Plants

by Walther

Leafy Garden Plants

Selv i en blomsterhage, er det mulig å ha for mye av en god ting. Skape kontrast ved tucking grønne hageplanter blant utvidede områder med farge ikke bare bryter opp monotonien, men også skaper visuell balanse. Høye grønne bladrike planter er lett på øynene, legge til dybde og gi et bakteppe for blomstrende planter ved å skape naturlige grenser mellom dem.

Japanese Aralia


En av de få grønne planter som gjør det bra i dyp skygge, japansk Aralia (Fatsia Japonica) vokser til 10 fot, som produserer store håndformet, blanke, grønne blader kantet med gult eller hvitt. Planten er hardfør i US Department of Agriculture soner 8 til 10 og kan dyrkes som en potteplante i kaldere klima. Dette sprer eviggrønne er hjort-bestandig og tåler varme og fuktige forhold. Den produserer klynger av små hvite blomster i høst, etterfulgt av sort frukt. Den vokser i et pH-område på 5,5 til 8, og foretrekker en sand, godt drenert jord.

Hostas


Mens hostas produsere landskap av små blomster på sensommeren, de er vokst først og fremst for sin løvverk. Disse skygge-tolerante planter kommer i en rekke farger, fra dype, solide greener til spraglete kombinasjoner av grønt, hvitt, gull og blått. De er lite vedlikehold og lett skaffes fra postordrekataloger, planteskoler og hagesentre. Nådde modenhet innen fire til åtte år, hostas gjør best i morgen og ettermiddag skyggen, sier den Ohio State University Extension. De hvite, gule og gull varianter tåler mer sollys, mens de blå-blad varianter gjør best med mer skygge.

Bregner


Ferns utvikler ingen blomster i det hele tatt, og formerer seg ved hjelp av sporer som er produsert på undersiden av bladene og bæres med vinden til å danne nye planter. Bregner elsker dyp skygge og fuktig jord, men kan ikke tolerere ødeleggende vind. Noen arter av bregner danne kolonier ved å sende sine jordstengler ut under jorda, noe som resulterer i en naturlig gruppering som gir kontrast til lav voksende blomstrende planter. Disse inkluderer struts fjær bregne, den amerikanske maidenhair fern og eviggrønne maidenhair bregne.

Elephant Ear


Elephant Ear (Colocasia esculenta) er en spektakulær løvverk plante som produserer hjerteformede blader på 2 til 3-fots stilker. Bladene kan være lilla-svart, grønn eller spraglete. De store knoller kan gå i bakken når faren for all frost har fortid i nordlige klima, og plantene trives best i delvis skygge i fuktig jord. Planter bør kuttes tilbake til en høyde på 2 til 4 inches etter den første lett frost, og knoller gravet opp og lagres for vinteren. I områder hvor vekstsesongen er kort, kan pærene ikke har tid til å lagre nok mat til å opprettholde dem under vinterlagring og noen ganger ikke overleve.