Hovudside

Hvilke faktorer påvirker intensiteten av høstfarger?

by Walther

Fall løvverk, med sitt show av farge, har vært beundret av tilskuere i århundrer. I New England, for eksempel, oppfordrer topp fallet løvverk turistsesongen lokalt kalt "blad kikket." Lokale weathermen vil gi nær daglige rapporter om når og hvor i New England opplever "peak farge", så turister og lokale folk både kan nyte den strålende høst skjermer. Ikke hvert år er den samme som sist, men og noen sesonger vil produsere mer briljante farger enn andre.

Vær


Friske blader er en god start mot en fargerik høst. En varm og våt vår får trærne til en god start etter uttreden av vinteren. Milde temperaturer og tilstrekkelig nedbør tidlig i bladet utvikling gjør for friske blad knopper som snart spire til sunne blader. Gunstige sommervær bidrar direkte til fallet fargeskjerm, så vel. Moderat å kjøle temperaturer og nok nedbør vil holde flora grønn og frisk i løpet av sommeren.

Lett


Mengden av lys som et tre får vil direkte påvirke intensiteten i sitt blad farge, spesielt hvis bladene er røde. En solrik beliggenhet vil produsere kraftig rødt i trær som Maples. Forskjellen er enda merkbar mellom solsiden og skyggesiden av treet.

Fall Været


Når høsten kommer, påvirker været direkte farge viser nok en gang. Milde, solfylte dager kombinert med kalde, men ikke frysing netter vil produsere strålende farger, så vil tilstrekkelig nedbør i høst. Tidlig frost eller unseasonably varme været vil senke intensiteten av bladet farger.

Observasjon


Observere den fargerike høsten løvverk på kjølig - ikke iskaldt - dager som er solfylt eller lett overskyet for best mulig visning. Planlegg din tur til å falle sammen med topp farge for området. En sen våren og sommeren tørke kan forsinke utbruddet av fargeskjermen av uker, så gjøre henvendelser på forhånd hvis dine reiseplaner inkluderer å ta i bladverket.

Peak Color


Uttrykket "peak farge" kan være litt misvisende. Begrepet antyder at peak farge er når alle trærne er i farger på sitt mest levende. Peak farge er, i virkeligheten, et begrep som refererer til den røde og oransje farge løvverk av de røde lønn og sukker lønn trær. Det finnes mange varianter av andre løvtrær og busker som farge før og etter Maples, så når peak farge kommer for et bestemt område, noen arter av trær - som honeylocust og bjørk - kanskje allerede farget og deretter droppet sine blader . Likeledes, etter peak farge har gått, mange trær - som for eksempel eik og bøk trær - kanskje ikke har farget ennå.