Hovudside

Hvordan Repot en Ficus treet

by Walther

Innendørs planter kan ikke bare lyse innredningen din, men også forbedre luftkvaliteten. Du kan også ta med hele trær innendørs. Ficus treet, solid og relativt lett å ta vare på, er et populært innendørs tre. En ulempe med en blomstrende ficus, derimot, er at du må gi det nok plass til å vokse. De vanligvis trenger repotting hvert femte år, muligens oftere hvis vekst krever det.

Bruksanvisning


•  Overvåk røtter etter tegn på potten bindende røttene. Se etter røtter som vokser ut av bunnen av potten. Du bør også være i stand til å skyve fingeren to inches i toppen av jord uten å møte motstand fra røttene. Nye blader kommer i mindre enn vanlig hvis treet vekst blir begrenset.

•  Velg riktig tidspunkt å repot. Mens du kan repot din ficus når som helst på året, er det best å repot mellom vekst spruter. Dette skjer vanligvis på senvinteren eller tidlig vår.

•  Klargjør den nye potten for treet. Du bør velge en pott 2 inches større enn anlegget nåværende potten. Fyll den nye potten med fersk multi-purpose potting jord eller bonsai jord og sørge for at det er skikkelig drenering.

•  Repot og mate treet. Fjerne det fra den gamle potten og beskjære røttene hvis nødvendig. Plassere den i ny jord og sørg for å ikke kompakt jord for mye. Mate planten med vann-løselige gjødselhver uke. Ficus trær kan falle blader når repotted, men bør justere raskt og begynne å vokse regelmessig igjen.