Hovudside

Hvordan du rengjør hvelvede tak

by Walther

Hvelvede tak er en vakker funksjon i et hjem. Med tak som strekker seg så høyt som 20 meter i et hjem, himlinger gjøre rommet ser større enn livet. Men hvis du rengjør et tak som høy kan virke som en skremmende oppgave. Når du har de riktige verktøyene, og du er forberedt for jobben, kan du rengjøre hvelvet tak som en profesjonell.

Bruksanvisning


•  Bruk en solid stige som vil tillate deg å nå den høyeste delen av hvelvet tak. Har noen holde basen mens du klatrer opp stigen for å rense taket. Flytte stigen rundt i rommet under rensingen. Stretching å nå mens du er på stigen kan føre deg til å falle.

•  Legg en stor presenning over gulvet, og bruk vernebriller og hansker når du rengjør hvelvede tak. Dette bidrar til å beskytte huden din, teppe og møbler under rengjøringen.

•  Støvsug overflaten av taket ved hjelp av rør vedlegg som følger med vakuum. Dette tillater deg å fjerne eventuelle rester, spindelvev, døde insekter og støv som har avgjort på din hvelvet tak.

•  Lag din egen støvkost bruker en gammel skjorte eller en myk klut. Vikle din skjorte eller fille rundt et kosteskaft. Bind den på plass ved hjelp av en snor eller en strikk. Bruk håndlaget støvkost til støv i midten og langs kantene på hvelvet tak. Dette trikset fjerner eventuelle rester etterlatt av vakuum. Ta av skjorte eller fille når du er ferdig.

•  Lag en trinatriumfosfat renere å bruke på taket. Legg ¼-kopp trinatriumfosfat til en gallon av varmt vann.

•  Fest en svamp til slutten av sopelimen ved hjelp av en snor eller en strikk. Dypp svampen i trinatriumfosfat og smør det på taket ditt. La den sitte i to minutter, og skyll med varmt vann. Tillate taket tørke helt før du avgjøre om en del av hvelvet tak krever en annen behandling.

Tips og advarsler


  • Overdreven bruk av trinatriumfosfat (TSP) har vært knyttet til miljøhensyn i innsjøer, elver og bekker. Hvis du ønsker en renere som er lettere på miljøet, bør du vurdere "fosfatfritt" TSP pulver. Det er vanligvis tilgjengelig for kjøp på samme sted hvor du vil kjøpe trinatriumfosfat.