Hovudside

Vil vakuumpakking beskytte Fra Insekter?

by Walther

Vil vakuumpakking beskytte Fra Insekter?

Vakuumpakking er en god måte å beskytte mat fra insekter. Insekter trenger oksygen for å overleve, men vakuumpakking fjerner oksygen fra maten pakken. En fremgangsmåte for vakuumpakking involverer å erstatte oksygen med en blanding av karbondioksyd og nitrogen, som dreper noen insekter som er til stede. Spesiell emballasje materiale må brukes; vesker av polyetylen, for eksempel, wonâ € ™ t opprettholde et vakuum.

Andre metoder


Flere andre metoder for lagring vil også beskytte maten fra insekter, men de kan ikke være så praktisk som vakuumpakking. Tørris styrer mange voksne og larve insekter men wonâ € ™ t ødelegge egg eller pupper. Oksygenabsorbatorer kan også brukes i Mylar-type poser eller # 10 bokser og theyâ € ™ re effektiv mot voksen og larve insekter. Men hvis oksygenabsorbatorer brukes i forbindelse med 5-gallon plast buckets eller polyetylen poser, wonâ de € ™ t arbeid fordi oksygen vil gå inn igjen i beholderen over tid, slik at larvene å vokse. Frysing mat er en annen metode thatâ € ™ s brukes til å kontrollere levende skadedyr, men det wonâ € ™ t drepe egg. Varmen dreper insekter, men ita € ™ s vanskelig å kontrollere mengden thatâ € ™ s behov. Noen mennesker legger laurbærblad, spiker eller salt til mat for å bli kvitt skadeinsekter, men ifølge Utah State University Cooperative Extension, disse hjem rettsmidler har ingen effekt på å holde ut bugs.

Andre fordeler


I tillegg til å beskytte mat fra insekter, strekker vakuumpakking holdbarheten av næringsmidler. Thatâ € ™ s fordi oksygen fører matvarer for å ødelegge ved å gjøre fett harskner eller forårsaker andre kjemiske reaksjoner i dem. Vakuumpakking bidrar til å bevare næringsstoffene, hindrer fryser-burn og lar forbrukerne å spare penger ved å kjøpe i bulk. Dersom posene er brukt i stedet for wrap, kan matvarene kokes eller varmes i mikrobølgeovn i posen, en ekstra service.

Ulemper


Selv vakuumpakking holder insekter ute av mat og ødelegger bakterier som forårsaker forringende, det doesnâ € ™ t drepe andre sykdomsfremkallende bakterier, slik som den som forårsaker botulisme forgiftning. Oksygen normalt gir en viss beskyttelse mot botulisme bakterier, som foretrekker en lav-oksygen miljø å vokse i. Uten kvalitetsforringende bakterier for å konkurrere med, kan botulisme bakterier reprodusere enda raskere i vakuum pakket mat. I tillegg, ved å drepe organismene som er ansvarlige for dårlig lukt, slim og andre tegn på forringende, ita € ™ s vanskeligere å fortelle når vakuum pakket mat ikke bør brukes.

Foreslåtte Foods


Botulisme bakterier canâ € ™ t reprodusere i sure matvarer med en pH mindre enn 4.6. Naturlig sure matvarer inneholder fersken og epler. Andre matvarer som gjør gode kandidater for vakuumpakking inkluderer rått kjøtt og oster som Colby, cheddar og swiss fordi disse matvarene inneholder et høyt antall bakterier som begrenser botulisme vekst. Kjeks, ris og andre matvarer som inneholder lave nivåer av fuktighet kan også være vakuumpakket, som kan matvarer som vil bli lagret i fryseren, så lenge de er tint i kjøleskap og ikke utelatt ved romtemperatur.