Hovudside

Hvordan velge en brukt håndsag

by Walther

Huseiere kan plukke opp noen fine verktøy ved verftet salg og garasje salg. Ett element som min være der ute for deg å kjøpe er en håndsag. Når du velger noe brukt verktøy, er det en god idé å undersøke varen nøye. Det er avslørende tegn på bruk og skader. Dette gjelder med noen håndsag.

Bruksanvisning


•  Undersøk bladet. Dette er viktig fordi tennene gjør kutting og fjerning av avfall skjæring. Du vil være på jakt etter bend i tennene. Tennene er den delen som gjør skjæringen. Hvis bladet er bøyd, vil det ikke kjøre jevnt gjennom skogen.

•  Undersøk for rust. Rust kan være enten overflaterust eller dyp rust. Den beste måten å sjekke for overflate rust er å prøve og flasse bort en liten del. Hvis det flak og det er fortsatt metall, kan sagbladet være bra. Hvis det er bobler og flak bare å avsløre mer rust, ikke kjøpe det. Bladet er ikke bra.

•  Undersøk tre håndtak. Håndtaket er viktig fordi det er leveringsmekanismen for slag av bladet med hånden og armen. Hvis det er noen sprekker, må du finne ut om sprekkene er så dype at de kan føre til brekkasje. Hvis sprekkene er hinsides reparasjon, ikke kjøper sagen.