Hovudside

Hvordan å vite når frukttrærne klar til å plukke

by Walther

Avlinger er spennende tider for gartnere vokser frukttrær. I tillegg til den dekorativ verdi av frukttrær, er det herlig å være i stand til å vokse deilig frukt. Optimal plukke Tiden avhenger av type frukt din vokser. Å vite når man skal høste din frukttre er viktig. Du ønsker ikke å plukke for tidlig fordi det vil kompromittere smak, og plukke for sent kan resultere i råtnet frukt. På samme måte, litt frukt, som fersken, hvis ikke igjen på treet i løpet av sine siste få voksende dagene vil ikke være så stor som de kunne ha vært hvis plukket til rett tid.

Bruksanvisning


•  Taste din frukt. Vri med en oppadgående bevegelse for å fjerne frukt. Klipp av et stykke og smak å avgjøre om treet er klar til å plukke. Epler bør være søt, men hvis de er plukket for tidlig de vil forlate en snerpende smak i munnen.

•  Kontroller skyggen av frukten. Mørke varianter av kirsebær bør være veldig mørkt før du plukker. For å fastslå om de er de riktig nyanse, kan du kjøpe noen av de samme type kirsebær på matbutikk og sammenligne de to.

•  Undersøk frukt for grønn farge. Peaches skulle miste 75 prosent av sin grønnlig farge før de er klare til å bli plukket. Flertallet av fersken bør være en gulaktig farge.

•  Føl frukt. Plommer er klar til å plukke når de først begynner å mykne. Du må kanskje føle en annenhver dag for å sikre at du ikke går glipp av deres kort vindu av optimal modenhet.

•  Se på hvordan din frukt henger på grenen. Fiken vil begynne å bøye på nakken når de er i ferd med å modnes.

Tips og advarsler


  • Plukk pære frukt før de modnes på trærne for å unngå at deres kjerner slå grøtaktig. Vente for dem å slå fast og gulgrønt og oppbevar dem i kjøleskapet i en måned for å modnes.
  • Inspisere helse av treet hvis det ikke produserer frukt. Usunne trær forårsaket av soppsykdommer og utilbørlig kulturelle praksiser vil produsere små avlinger eller ingen frukt.