Hovudside

Evergreens for Georgia

by Walther

Evergreens for Georgia

Eviggrønne trær og busker er innlemmet i landskaps selv i de varmeste klima. De kan gi helårs grønne og en balanse til sesongvariasjoner i års- og løvfellende planter. Georgia, en sørøst tilstand, har et varierende klima som vertskap for en rekke eviggrønne varianter som passer både for personlig landskaps og storskala skogbruk.

Loblolly Pine


En eviggrønn som vokser godt over hele Sørøst, har loblolly furu 6- til 10-tommers nåler med avstand nok til å gi lys skygge. Andre planter vokser godt under loblollys, selv etter at treet når sin modne høyde på 80 til 100 meter. I Georgia, er loblolly pines høstes som en del av treindustrien.

Eastern Red Cedar


A Georgia eviggrønne som varierer i slutthøyde og sprer seg, gjør den østlige rødt sedertre en ideell prøven for vindfang og topiary. Denne eviggrønne tåler en rekke vekstforhold og jord pH-nivåer og vedlikeholder bark som ofte skreller i lange strimler.

Yaupon Holly


Den Yaupon kristtorn, ansett som et lite tre av Georgia Native Plant Society, opprettholder grønne året rundt og er hyppig brukt i landskapsarkitektur. Det er en raskt voksende plante, typisk når en størrelse på 12 til 20 meter høy og 8 til 12 meter bred. Tolerant av varierte vekstforhold, bare den kvinnelige variant av denne eviggrønne produserer de ikoniske røde bær, som tiltrekker seg en rekke fuglearter.

Dverg Palmetto


Også kjent som bluestory Palmetto, denne Georgia eviggrønne vanligvis vokser til fem meter i høyden. Elskverdig mot saltsprut, dette eviggrønne planten overlever godt i kystnære områder, men vil vokse i alle jord. I motsetning til sin slektning, så Palmetto, denne eviggrønne ikke utgjør en spredning bekymring.