Hovudside

Ulemper av lettbetong blokker

by Walther

Ulemper av lettbetong blokker

Lettbetong har en tetthet på 90 til 115 pounds per cubic foot område. Det er et fleksibelt konstruksjonsmateriale med et bredt spekter av anvendelser, særlig på grunn av sin lavere vekt, noe som gjør det mulig for arkitekter for å redusere belastningen på bærende søyler og fundamenter. Til tross for disse fordeler er imidlertid lettbetongblokker har også noen begrensninger og ulemper.

Bland


Aggregatet i lettbetong absorberer noe av vannet som tilsettes, men hvor den vil absorbere det er vanskelig å bestemme på forhånd. Utbyggere ofte pre-fukte samlet for å bidra til å redusere omfanget av dette problemet. Likevel kan denne absorpsjon redusere vanninnholdet og gjøre det vanskeligere å fullstendig bestemme mengden av hver bestanddel er nødvendig. Pre-fukting kan heller ikke være mulig i kaldt vær, spesielt hvis temperaturkontrollerte lagringsanlegg er ikke tilgjengelige.

Herding


Lettbetong har et høyere samlet fuktighetsinnhold, slik at det har en tendens til å tørke langsommere enn vanlig betong. Dette betyr at utbyggere må vente lenger før de gjelder gulvbelegget materiale. Selv når betongen er tørr, kan fullføre det være utfordrende, fordi hvis partikler trekkes ut av eller fjernet fra overflaten, kan den resulterende lav overflatetetthet kompromiss motstand mot frost og avisingsmidler.

Styrke


Gruspartiklene i tilslaget for normalbetong er sterkere enn de partikler som finnes i lettbetong. Når en sprekk dannes i betongen, partiklene på spissen av sprekken kan brekke også, slik at sprekken for å strekke seg dypere inn i blokken. Partiklene i normal-vekt betong, derimot, er flinkere til å stoppe sprekker. Følgelig er lettbetong mer skjøre enn den normale vekt tilsvarende og større sannsynlighet for å bryte inn i fragmenter.

Betraktninger


Disse ulempene er ikke de eneste funksjonene å huske på når du vurderer lettbetong, imidlertid. Selv lette er mer sårbare enn normal vekt, har fortsatt lettbetong høy trykkfasthet, og dens viktigste fordelen er måten den kombinerer holdbarheten av betong med en lavere vekt-til-volum-forhold. Enten lettbetong er den mest hensiktsmessige valget avhenger av programmet - hvor mye last som strukturelle elementer kan bære, styrke og holdbarhet som kreves og hvilke belastninger betong vil bli utsatt.