Hovudside

Slik Care for en japansk Red Maple Bonsai

by Walther

Slik Care for en japansk Red Maple Bonsai

Den japanske rød lønn er et blikkfang i seg selv. Denne asiatiske innfødte produserer fargerike blader med fargetoner som endrer seg med årstidene. Sammen med sin fantastiske farge, den kompakte løvverk og smidig tre gjør japansk rød lønn et fint utvalg for bonsai.

Bruksanvisning


•  Fjern den japanske røde lønnetrær fra sin originalemballasje og forsiktig smuldre overflødig jord fra rotsystemet. Inspisere rotsystemet nøye og bruke skarp, steril saks for å fjerne eventuelle skadede eller visnet røtter.

•  Plant din japansk rød lønn i en godt drenert potting container som har flere dreneringshull i bunnen av beholderen. Velg en beholder som er litt dypere enn diameteren på treet. Linje dreneringshull med netting for å hindre jord og røtter i å passere gjennom hullene.

•  Bland like deler av næringsrik jord, ren Sphagnum mose og ren sand. Bruk denne blandingen til å redusere potensialet for rotråte og forbedre fuktighet oppbevaring. Linje den nedre delen av beholderen med et lag av jord blandingen og posisjon av rød lønn i sentrum. Fyll resten av beholderen med jord samtidig sørge for at alle røttene er dekket. Trykke på jorden godt rundt treet.

•  Fyll vasken med lunkent vann. Plasser japansk rød lønn bonsai i vasken og fortsette å fylle vasken før vannet når like over toppen av beholderen. Tillate potte lønn bonsai å sitte i vannet til boblene ikke lenger stiger til overflaten, og deretter fjerne bonsai fra vannet.

•  Hold japansk rød lønn bonsai i en varm, solrik beliggenhet som mottar full morgensol og delvis skyggelagt ettermiddag og kveldslyset. Unngå steder med direkte ettermiddagssol som det kan brenne anbudet løvverk av dette bonsai. Følg disse praksis for innendørs og utendørs japanske røde lønne bonsaitrær likt.

•  Opprettholde et fuktig, men ikke mettet jord miljø for din japansk rød lønn bonsai. Vanne din lønn bonsai noen få dager i løpet av våren og høsten. Øke vannings nivåer i løpet av de tørre, varme sommermånedene.

•  Feed japansk lønn bonsai annenhver måned i løpet av våren og høsten måneder og månedlig i sommer- og vintermånedene. Bruk en godt balansert, vannløselig gjødsel som en 10-10-10 eller 20-20-20 kombinasjon. Påfør gjødsel i henhold til retningslinjene for best resultat.

•  Hard beskjære denne japanske bonsai i løpet av sensommeren periode for å fremme rask helbredelse. Fjerne uønskede og skadede grener og stammer. Bruk sterile pins å klype tilbake kraftig voksende skuddene å fremme mindre løvverk og balansert vekst.

•  Repot din japansk rød lønn bonsai hvert år. Trimme tilbake lønn rotsystem under denne prosessen. Fjern eventuelle døde eller skadede røtter fra lønn, som du gjorde i løpet av sin opprinnelige potting. Bruk en ren og næringsrik jord blanding, og alltid rense beholderen.