Hovudside

Ulike typer løv

by Walther

Ulike typer løv

Tre bladene er en av de enkleste måtene å identifisere et tre. Det finnes flere ulike aspekter av blader som kan undersøkes fra prøve til prøve å innskrenke trær til bare én art, eller minst én familie. Hvis du har et tre som du ikke kjenner, og deretter starte ved å se på bladene.

Vekslende Leaves


Vekslende blader jobbe seg oppover stammen, og etterlater en plass på motsatt side. Dette er en svært vanlig bladarrangement og er til stede i de fleste trær som har bredbladet blader, som gjør det lett å identifisere trær som har den andre vekstmønsteret, kjent som motstående blader, der bladene grenen ut av stammen i par, som peker i motsatt retning. Lønn, kornell og asketrær, blant andre, har dette motsatt ordning.

Kantet Løv


Kanten av bladet kalles margin. Mange tre bladene har tann marginer, noe som betyr at de er tagget på en eller annen måte. De som har myke kanter er kjent som hele blader og er mest vanlig blant evergreens. Blader med små serrateringer kalles single-toothed, mens de med vekslende rader av mindre og større tenner kalles dobbel-toothed. Hvis bladet har loopet kanter som ikke slutter i poeng, er det kjent som en flikete blad.

Enkelt


Enkle bladene har en enkelt stamme som fester dem til grenen. Når du tenker på et tre blad, har du sannsynligvis bildet en enkel blad. De fleste bladene på trærne, fra eik til lønn, har denne enkel struktur med bare ett blad blad.

Sammensatte


Sammensatte blader er mer sjelden enn enkle blader, men kan være vanskelig å identifisere. Sammensatte blader er faktisk består av mange forskjellige små blader arrangert i et enkelt mønster. Det er fortsatt en stilk, men i stedet for å ta med bare ett blad, flere brosjyrer vokst ut av denne stammen, gir det en bregne-lignende utseende.