Hovudside

Hvorfor er mine Orchid forfedre Turning Yellow?

by Walther

Hvorfor er mine Orchid forfedre Turning Yellow?

Som de fleste planter, når en orkidé (planter i Orchidaceae familie) produserer nye blader, eldre naturlig gulne før døende tilbake. Når nyere bladene blir gule, til ita € ™ s viktig revurdere hvordan du bryr deg for anlegg og deretter sjekke det for noen vanlige orkide sykdommer. Mens nesten alle symptomene på dette inkluderer en slags gulfarging av bladene, går bare noen få sving helt gul.

For mye lys


De fleste av de mer enn 25.000 arter av orkideer vokser i tropiske skoger, i skyggen av kalesjen. Selv om noen arter trives i sterkt sollys, andre vil oppleve gul løvverk. Dette vil etter hvert frafalt anlegget. For å unngå problemet i fremtiden, gi orkide med indirekte sollys ved å sette den på terskel av en østvendt vindu eller innen to meter av en sørvendt vindu. Hvis du vet at dine spesielle orkidéarter krever medium sollys, plasser den på terskel av en vestvendt vindu eller innen en fot av et vindu som mottar sørpå.

Kalde temperaturer


Orkideer er hardfør utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 11, avhengig av art. Utenfor tropene, er mest dyrket innendørs, men der de gjør fint med typiske innetemperatur. Noen orkideer, for eksempel Phalaenopsis (Phalaenopsis spp.), Hardfør i USDA sone 10 til 12, er følsomme for temperaturer under 60 grader Fahrenheit, og bladene blir gul. Igjen vil disse bladene naturlig falle fra anlegget. Justere temperaturen til du finner en som passer orkide beste, mellom 60 og 80 grader på dagtid og 50-55 grader om natten.

Bakteriell Rot


Bakteriell myk og brun råte er orkide sykdommer som slår den Orchida € ™ s later gule før de mørkne til svart. Behandle infeksjonen ved å fjerne berørte deler av anlegget med sterile verktøy og deretter sprøyting orkide til den er våt med et bredt spekter virusdrepende, bakteriedrepende og soppdreper, for eksempel Physan 20. Bruk to teskjeer i en liter vann. Gjenta spray en gang i måneden for å hindre ytterligere forekomster. Holde løvverk tørr og øke luftsirkulasjon rundt orkide hjelper også hindre denne infeksjonen.

Fusarium Wilt


Denne sykdommen kan skilles fra andre orkide sykdommer ved den rynkete eller innskrumpet utseende av de gule bladene. Siden det er vanligvis forårsaket av dårlige sanitærforhold, innebærer forebygging sterilisering skjæreutstyret før du bruker den på anlegget. En fem-minutters suge i løsning som inneholder en del blekemiddel og 3 deler vann og skylle med rent vann etterpå bør gjøre triks. Dypp de verktøy og skyll dem før hvert kutt gjort til orkidé.

Southern Blight


Hvis den nedre delen av Orchida € ™ s stammer gulne samt bladene, mistenkt sørlige sykdom på planter, en soppinfeksjon. Unn sørlige sykdom på planter med et systemisk soppmiddel som inneholder thiophanate metyl. Bland 1/2 teskje av soppdreper i en liter vann og hell det over jorda. Påfør soppdreper i fire uker. Forhindre sørlige sykdom på planter på dine orkideer ved å gi økt luftsirkulasjon og gode sanitære forhold.