Hovudside

Slik fjerner en Frozen Allen Leder Bolt

by Walther

Slik fjerner en Frozen Allen Leder Bolt

Allen bolter kan bli frosset på plass over tid for en rekke årsaker. Fuktighet som er kommet i kontakt med bolten kan forårsake rust for å danne i bolthullet, eller hodet kan strippe ut under visse betingelser. Fjerne den frosne Allen bolt kan virke som et ork, men det gjør-det-selv-prosedyre er billigere enn å ta del i et maskinverksted.

Fjerne den frosne Allen bolt krever bruk av vanlige elektroverktøy og en skrue utvinning kit. Skrue utvinning kits brukes til å fjerne skruer og bolter som har miksing eller strippet hoder og de som har rustet fast.

Bruksanvisning


•  Spray smøremiddel rundt den frosne Allen bolten og inn i boltehullet hvis du har tilgang til den. Smøring av bolt vil hindre at hullet fra stripping ut. Hvis hullet blir strippet, vil et sett være nødvendig å re-tråden i hullet.

•  Velg en skruevifte som er mindre enn diameteren av den sekskantbolt. Let ved bunnen av pakken for å bestemme størrelsen av borkronen som trengs. Borkronen må en litt mindre enn diameteren av skruevifte. Metall arbeider biter er den eneste typen bit anbefales for denne jobben.

•  Bor et pilot hull midt i sentrum av Allen bolt. Den pilothull må bores til 1/16-inch til 1/8-tommers dyp. Du kan bore gjennom kontakten inntrykk på Allen bolt hvis hodet ikke har brukket av.

•  Trykk på skruen vifte inn i pilot hull boret i Allen bolt. Tapp lett på skruevifte for å hindre at bryte den, men kraften er nødvendig for å gjøre ekstraktoren bite inn i det omgivende metall. Skrue ekstraktorer har omvendt tråder som gjør at du kan slå på kjøkkenvifte i en mot urviseren for å stramme den og deretter med urviseren for å fjerne den ødelagte bolten.

•  Fest håndtaket til hex hode på skruen vifte. Vri håndtaket mot høyre for å fjerne bolten. Du kan bruke en halvmåne skiftenøkkel på hex skruehodet vifte hvis settet ikke kom med et håndtak.

Tips og advarsler


  • Justere en liten dor verktøy i midten av Allen bolten å starte pilothull.
  • Arbeide langsomt for å hindre stripping av bolthullet. Stripping bolt hullet vil kreve et kit for å re-træ hullet.