Hvordan Hage med Gladioler


Hvordan Hage med Gladioler

Gladioler er flertallsformen av anlegget Gladiolus, også kjent som "glads" av mange gartnere. De blomstrer flere, fargerike blomster på toppen av blomsterakser, som ofte er dyrket for bruk som snittblomster. Gladioler er vinter-hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 og varmere. I kjøligere soner, må anbuds stengelknoller som de vokser oppbevares i løpet av vinteren. Gladioler er ganske enkle planter til å vokse, men dra nytte av noen planting og omsorg vaner.

Bruksanvisning


•  Velg et sted å plante gladioler. Velg et sted i full sol og bort fra trær og busker, som ofte konkurrerer for mye for næringsstoffer og vann i jorda. Gladioler ofte ikke så bra med denne typen konkurranse.

•  Dryss omtrent 2 pounds av en 5-10-5 gjødsel for hver 100 kvadratmeter med hage plass. Deretter till jorden ca 6 til 8 inches dyp. Innlemme ca 2 til 4 inches av kompost for å lage en løs, godt drenerende planting seng for dine gladioler.

•  Plant gladioler på våren når faren for frost er trygt passert. Plante stengelknoller om 2 til 6 inches dyp, avhengig av størrelsen. Space dem 4-6 inches hverandre. Plasser den spisse ender, slik at de er vendt opp mot toppen av jorda. Lett pakke jord på toppen av stengelknoller og vann godt med en tomme av vann. Fortsette å gi gladioler med vann slik at de får en total av en tomme av vann, enten fra deg, nedbør eller begge deler.

•  Gi støtte for høyere gladioler varianter. En enkel måte å gjøre dette på er å sette inn to-by-2-tommers tre stakes hver 10 meter og deretter strekke hyssing eller tung ledning mellom stakene på 10 inches og 20 inches over jord linje. Knytte gladioler til hyssing eller wire som de nå disse høyder. Vekselvis, sette inn en 1-by-1-tommers stake ved siden av hver plante og knytte plantene til innsatsen når den når 10 og 20 inches høy.

•  Dekk planting seng med 2 til 4 inches av mulch. Siden gladioler er stordrikkere, hjelper mulch spare vann. Det også kontrollere ugress og gress, som bruker opp verdifull vann.

•  Cut blomsterakser for å nyte gladioler innendørs. Klippe akkurat når du begynner å legge merke til floret viser farge. Kutt stilkene på en oppadgående vinkel, slik at minst to til fire blad bak å fortsette photosynthesizing sollys til energi. Fordyp stammen i vann så snart som mulig. Hvis du ikke avskårne blomster til blomsteroppsatser, kuttet de blomstrer av når de blir brukt til å holde blomsten seng ryddig.

•  Grav opp knollene for vinteren begynner om fire til seks uker etter at de er ferdig med blomstringen i USDA sone 7 og kjøligere. Vente til høsten for å lagre dem er enda bedre, for å gi gladioler mer tid til å lagre energi i sine stengelknoller for neste år. Klipp av løvverk, vaske stengelknoller etter grave og la dem tørke utendørs for en dag eller to. Legge dem ut i et luftig sted å kurere for to til tre uker. Støv stengelknoller med en soppdreper og lagre dem for vinteren i en luftig beholder, for eksempel en veve kurv eller mesh bag, på et sted som er ca 35 til 45 grader Fahrenheit.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler