Hovudside

Innendørs planter som ikke trenger mye lys

by Walther

Alle planter trenger vann, jord og lys for å vokse. Når det gjelder potteplanter, men noen trenger mer eller mindre enn andre. Hvis du bor i et hus som har lite naturlig lys, trenger du ikke å gi opp på potteplanter. Du må bare være selektiv om hvilke planter du velger.

Aglaonema (kinesisk Evergreen)


Dette anlegget er ansett å være heldig av mange. Det oppsto i Kina og har blitt svært populær over hele verden som en potteplante. Det er godt egnet til lite lys og gjør det bra hvis gitt mye vann. Den kan overleve med lite vann, så dette er en god plante valg for en uoppmerksom innendørs gartner. Den produserer små grønnhvite blomster og bladverket kan være grønn med sølv, chartreuse eller elfenben markeringer. Algaonema, noen ganger kalt "Ag," lett kan formeres ved stiklinger eller divisjon.

Dieffenbachia Amoena (Dumb Cane)


Dieffenbachia er en tøff plante som foretrekker skyggen til godt opplyste områder. Det liker godt drenert jord. Dieffenbachia er noen ganger referert til som dum stokk fordi sevjen kan irritere og nummen munnen, i den grad av lammende stemmebåndene. Unngå å la små barn i nærheten av dette anlegget. Dette anlegget kan nå 6 meter høy, med store, avlange blader. Bladene er vanligvis grønne med elfenben langs årer.

Spathiphyllum (Fred lilje)


Hvis du er ute etter et lite lys potteplante som vil blomst merkbart, en fredslilje kan passe for deg. Dette anlegget gjør det bra med lite vann og lite lys. Det blomstrer mer inn mer lys, men vil fortsatt blomst i nordvendte vinduer. Den mørkegrønne bladverk kontraster med hvite blomster som har en lys-lignende stilken i midten. Denne potteplante startet ut på gulvet i tropiske regnskoger i Mellom-Amerika, og det er derfor det er skygge tolerant. Freds liljer vil også tåle mye lys, men ikke utsett dem for varme, direkte solen.