Hovudside

Nordamerikanske Leaf Identifikasjon

by Walther

Fra lønn trær, som bladene tjene som et symbol for landet i Canada, til svart-eyed Susan, en fremtredende Wildflower i mange amerikanske stater, plantene i Nord-Amerika er mange. En av de beste måter å identifisere nordamerikanske planter er ved sine blader, som størrelse, farge og form på bladene varierer med plantetype.

Geografi


Alaskan gul sedertre, en sypress tre, vokser langs den amerikanske stillehavskysten, deriblant Sør sentrale Alaska og fjellområdene i Nord-California. Treet har slanke, nål-lignende, lyse grønne blader. Blå salvie blomster, som er lange, slanke planter med spisse, Kelly grønne blader, trives i tørr jord, og vokser best i delstatene New Mexico og Texas. Blomster som tåler kaldere vær inkluderer Rocky Mountain Pensternon, en plante med tykke, spisse blader.

Shape


Blad form er nok en måte å effektivt identifisere nordamerikanske planter. Blader på den sorte kirsebær treet er oval, litt spisse i endene, og vokse opp til fem inches lang. Amerikanske plomme tre bladene er brede og flate, med et definert punkt, ridged sider, og buede årer. Bladene på nordamerikanske blomster, som Shasta tusenfryd, er lanse-formede - bredere på midten, og slankere i bunnen.

Farge


Nordamerikanske plante blader varierer i nyanser av grønt, men mange tar på andre nyanser også. For eksempel har den store blad maple store blader med opptil sju fliker som slår gyllen gul og rød i høst - anlegget er det største lønn i Canada.