Hovudside

Hvordan du rengjør en Prayer Rug

by Walther

Hvordan du rengjør en Prayer Rug

Bønnetepper eller matter er små, lett transportable tepper brukes av troende muslimer for ligget på under daglige bønnetidene. Opprinnelse etter tyrkerne konverterte til islam en gang etter det niende århundre, teppet hensikt var å holde en persons hender og knær ren som de knelte. Design kan være orientalsk, eller skildre moskeer og andre symboler av den islamske tro. Tepper kan være håndlaget eller produsert, og kommer i en rekke stoffer. Mens mange kan tillate for maskinvask, er den sikreste metoden for rengjøring en enkel håndvask.

Bruksanvisning


•  Les vaske retninger grundig før du prøver å vaske teppet, for å finne ut om det kan håndvaskes. Visse materialer - som silke - ikke gjøre det bra i vann, og bør renses i stedet.

•  Spot test noen rengjøringsmidler på et skjult område - for eksempel en liten flekk på baksiden av teppet - for å sørge for at de ikke bleke eller skade fargestoffer i teppet. Dette er spesielt viktig for familieklenodier eller dyre bønnetepper.

•  Pre-behandle eventuelle flekker på teppet med et vaskeri flekken renere; tillate renere å forbli på flekker i minst en halv time før vask. For tøffere flekker, la flekkfjerner å forbli på stoffet over natten. Pre-behandle igjen i morgen før vask.

•  Senk teppet i kjølig vann som inneholder en liten mengde mild vaskemiddel. Forsiktig swish teppet rundt i vannet for å sørge for at materialet er helt mettet. Tillate teppet å ligge i minst 30 minutter, opptil flere timer.

•  Fjern teppet fra såpevann og skyll den i kaldt vann. Forsiktig rulle teppet for å presse ut så mye av det overskytende vann som mulig - ikke vri teppet, da dette kan føre til skade på materiell. Gjenta rullende prosedyren flere ganger.

•  Lay teppet flatt til tørk, hvis mulig. Det kan henges over et dusjforheng stang, eller utenfor over en stol, så vel; hvis teppet er litt krøllete etter tørking, lå en tung bok eller møbel på den for å fjerne det press. Hvis tørking utenfor, holde teppet ut av direkte sollys for å unngå falming av materialet.