Hovudside

Hvordan til Store Gladiolus løker

by Walther

Gladioler blomster er en gammeldags favoritt blant mange gartnere. Ikke bare gjør de legge slående skjønnhet til noen solfylte blomsterhage, de også holde godt i cut blomsteroppsatser. En gartner bor i klima med frysing vintertemperaturer må grave opp og lagre Gladiolus pærer i høst etter den første frosten til å sikre fortsatt blomstrer i påfølgende vekstsesong. Denne prosessen er vel verdt innsatsen, men fordi de gladioler blomstrer vil returnere større og bedre enn noen gang hvert år.

Bruksanvisning


•  Vent til den første høsten frost har oppstått før du fjerner gladioler pærer fra bakken. Grave pærene fra jord med sparkel.

•  Bruk beskjæringssakser å kutte stilkene fra pærene like over pærene.

•  Plasser pærene inn i pappeske slik at de har god plass til å tørke. Oppbevar boksen i et varmt og tørt sted med tilstrekkelig luftsirkulasjon i 2-3 uker for å tørke dem.

•  Ta pærene fra boksen etter tørkeperioden og plassere dem inn i sekkene. Oppbevar Gladiolus pærer i et godt ventilert sted med temperaturer mellom 45 og 55 grader.

•  Undersøk pærer i løpet av våren og fjern eventuelle innskrumpede deler av pærene før planting. Eventuelle pære deler som er større enn ¼ tommer i diameter skal blomstre neste vekstsesong. Mindre pære porsjoner vil vokse seg større for blomstringen i påfølgende sesonger.