Hovudside

Problemer med Cedar Trees in Texas

by Walther

Problemer med Cedar Trees in Texas

Et bredt utvalg av sedertre vil vokse godt i ulike deler av Texas. Blant de mange arter folkemunne kjent som "cedar", kan du finne medlemmer av både Perus og Cedrus slekten i Texas. De som tilhører den Cedrus familien anses sanne seder; men det er også veldig vanlig å kalle einer trær "seder." Før plante et tre av enten type, vurdere de potensielle dyrkings problemer deltar sedertrær, fra jordtype til pollen allergi.

Pollen


Den Ashe einer (Juniperus ashei), også kjent som rocke sedertre, post sedertre, meksikansk einer, bryte sedertre, texas sedertre eller sabino, er innfødt til mye av Texas, blomstrende hele fjellbygdene, hvor det er de dominerende einer arter, ofte referert til som en seder. Mens Ashe er et vanlig tre i området, de mannlige trær produserer en pollen som forårsaker allergiske reaksjoner hos mange mennesker. Som en forholdsregel, før planting treet i et verksted eller hage, test deg selv og eventuelle deltagerne eller familiemedlemmer for eventuelle pollenrelaterte allergier.

Feil Soil


Plante et sedertre i feil type jord kan føre til hemmet vekst eller død. Det finnes mange jordegenskaper for å vurdere når du plante en seder, og hver art av sedertre vokser best under litt forskjellige forhold. Planting fjellet sedertre (Juniperus deppeana), også kjent som oakbark sedertre, thickbark sedertre, alligator einer, checkerbark einer, western einer eller tascate, i enten svært sure eller svært alkalisk jordsmonn kan føre til vekst problemer. I stedet ser for nøytral til svakt alkalisk jord med høyt kalkinnhold eller annet en litt sur jord, avledet fra vulkanske rock.

Utenfor Natural Range


Mens det er mange sedertre som vokser godt i Texas, den store statens mange økosystemer og klima gjør det sjelden at noen enkelt art til å trives like godt i hele Texas. Hvis du plante feil arter av sedertre i ditt område, kan du finne det vokser dårlig eller lider av de lokale jordtyper, klima eller nedbør. For eksempel vil fjellet cedar bare vokser godt sammen moderat økning. Den vestlige rødt sedertre (Juniperus scopulorum), derimot, kan vokse på en rekke høyder. Men hvis du plante den i en myr eller et kystområde med en svært høy vannstand tabellen, vil treet lider av overeksponering for sittende vann. Den Deodar sedertre (Cedrus deodarus) kan ikke tolerere soggy jord av våtmarker, og det kan heller tåle kjølige temperaturer, så det er bare hardfør så langt som US Department of Agriculture hardførhet sone 7.