Hovudside

Riktig Klor Ratio til basseng

by Walther

Klor utfører en viktig rolle i å opprettholde en ren og sunn basseng. En riktig forhold av klor til vann ikke bare desinfiserer bassenget, det hindrer også oppbygging av skjemmende alger.

Normale prosenter


Bassengvannet bør ha nok klor i det å rense hele kroppen av vann. Ren basseng og spa definerer riktig konsentrasjon som 1,5 til 3,5 deler per million. Den kjente klorlukt i et basseng faktisk kommer fra gass utgitt av organismer som klor dreper dem.

Korrigerende tiltak


Bassengvannet som tar på en disig utseende kan trenge en klor boost. I en teknikk kalt superchlorination, eller "pool sjokk," ekstra klor øker konsentrasjonen til 10 deler per million. Ren basseng og spa bemerker at bassenget sjokk samtaler for £ 2. av klor for hver 10.000 til 12.000 liter bassengvann.

Andre faktorer


Pool eiere må opprettholde riktig mengde klor for bassenget vannforsyning og også for å balansere andre kjemikalier i bassenget. The Swimming Pool Care nettside bemerker at ikke alle organiske stoffer svare på superchlorination. Pool eiere bør supplere denne metoden med filtre, ozon behandlinger eller periodisk basseng drenering.