Hovudside

Bruk av Motherwort

by Walther

Motherwort (Løvehale) er en høy, grønn plante i mynte familien. Anerkjent som en invasiv luke i dag, har motherwort lenge blitt brukt medisinsk for å behandle hjerteproblemer og visse gynekologiske lidelser. Mens det er lite vitenskapelig dokumentasjon for å støtte bruk av motherwort for disse forholdene i dag, utøvere av alternativ medisin - inkludert kinesisk medisin - og naturmedisinere anbefaler anlegget til å behandle disse plager.

Uregelmessig hjerterytme


Motherwort brukes som en urte supplement for å behandle uregelmessig hjerterytme forbundet med hypertyreose, samt andre symptomer på sykdommen, ifølge Beth Israel Deaconess Medical Center. Angivelig, grekerne og romerne brukte motherwort å behandle hjertesykdommer, fordi det har effekten av å bremse hjertet til en mer normal hastighet. Den behandler også den raske hjerteslag som følge av angst eller stress. The Medical Center siterer ett reagensrør rettssak som motherwort hell bremset en rotte hjerterytme.

Menstruasjon og graviditet


Som det fremgår av navnet, er motherwort brukes for å behandle visse tilstander bestemt til kvinner. Anlegget brukes i vestlig og kinesisk medisin for å behandle menstruasjonsforstyrrelser og for å stimulere samt berolige livmor. Beth Israel Deaconess Medical Center rapporterer at lave konsentrasjoner av en spesiell forbindelse, leonurine, "indusert livmorkontraksjoner, mens høye konsentrasjoner hemmet sammentrekninger." I Kina, kvinner tar en motherwort sirup etter fødsel for å slappe av livmor, men Medical Center er nøye med å påpeke at det er ingen "riktig utformet studier" for å sikkerhetskopiere disse påstandene. Gravide kvinner bør ikke ta motherwort grunn av sin tilsynelatende effekt av både beroligende og stimulere livmoren; det er en frykt for at bruker av anlegget av gravide kvinner kan føre til spontanabort.

Helvetesild


WebMD rapporterer at noen mennesker gjelder motherwort direkte på huden for å behandle helvetesild og kløe i forbindelse med sykdommen. Helvetesild er en virusinfeksjon forårsaket av vannkopper. Det fører vanligvis en smertefull utslett på venstre eller høyre side av kroppen. Dr. Ray Sahel, MD, rapporterer at motherwort var svært nyttig for den gamle kinesiske, for hvem smittsomme hudproblemer var et problem. De ville bruke de grønne skuddene i et beroligende bad.