Hovudside

Eddik Tips for Klesvask

by Walther

Eddik er en trygg, miljøvennlig produkt som er en stor Klesvask hjelper. Legg en kopp eddik til den endelige skylling av hver last, og det vil sikre at alle spor av såpe er fjernet, bidra til å holde lo fra klamrer seg til klær og myke tekstiler. Når du bruker eddik for klesvask, husk å bruke destillert hvit eddik bare. Cider eddik er brun og vil farge stoff.

Flekker


Full styrke eddik er nyttig for å fjerne et mangfold av flekker. Gni eddik på flekker fra frukt, ketchup, sennep, kaffe, te og vin. Etter å ha jobbet eddik inn i flekken, vask elementet som vanlig.
Hvite striper fra antiperspirant også kan fjernes ved å børste dem med full styrke eddik. For underarm svette flekker, bland en del eddik med to deler vann. Dypp de fargede områdene inn i utvannet eddik blanding, gni godt og vask deretter som vanlig.

Rene skinn elementer ved å gni en blanding av eddik og linolje inn i skinn. Hvis du får en fettete flekk på semsket skinn, dyppe en tannbørste i eddik og gni det lett på stedet.

Lukt


Fjerne muggen eller røykfylt lukter fra stoff av soaking elementene i like deler av eddik og vann i ca 20 minutter. Klem forsiktig, deretter kjøre elementer gjennom en vaskemaskin syklus av varmt vann og vaskemiddel.

Håndvask


Hvis du har lagt for mye vaskemiddel til vasken når du vasker noe hånd, drenere såpevann og deretter helle i ca 1/4 kopp eddik som du legger skyllevann. Swish elementet rundt, avløp og skyll med rent vann.

Appliance Care


Hvis du ikke bruker eddik regelmessig når du vasker klær, vurdere å bruke den med jevne mellomrom for rengjøring og frisket din vaskemaskin og slanger. En gang i måneden, kan du kjøre en syklus av varmt vann med en kopp eddik gjennom en regelmessig syklus. Dette vil hjelpe kvitt såpe avskum og eliminere muggen lukt som oppstår når en vaskemaskin holdes lukket.
Hvis dampstrykejern ikke er dampende riktig måte eller er spytter skittent vann, hell like deler eddik og vann i jern vannreservoar. Slå strykejernet på den hotteste dampinnstilling og la den sitte i fem minutter. Slå den av, og når det er kjølig, dumpe ut eddik og vann blandingen samt de ørsmå partiklene som det løsnet. Hvis plate av jern er skittent, bland like deler av eddik og salt for å lage en lime. Gni lim på kjølig jern for å bli kvitt mørke flekker.