Hovudside

Hvordan kan jeg Heat My House Trygg eller Cook Når strømmen er ute?

by Walther

Hvordan kan jeg Heat My House Trygg eller Cook Når strømmen er ute?

Under vinterstrømbrudd, to av de største utfordringene bor varm og forbereder varm mat. Mens det finnes kreative måter å håndtere disse, er det viktig å sette sikkerhet og sunn fornuft først, ellers din beste innsats kan bokstavelig talt gå opp i røyk. Hvis du bor i et område der strømbrudd er en vanlig foreteelse, kjøpe et strømaggregat og har et profesjonelt satt det opp for en rask tilkobling ved behov. Mens de fleste generatorer ikke leverer alt av en husholdning elektriske behov, kan de hjelpe deg å holde deg varm, godt matet og selv kaste litt lys på saken.

Bruksanvisning


•  Inspiser en sjelden brukt peis å sørge for at det er trygt å operere. Åpne spjeldet fullt, tenne et stykke avis, og holder den opp i røyk å varme skorsteinen nok til å skape en updraft. Bygge en brann med et øye mot å skape en dyp seng av glødende kull der du kan bake folie-innpakket poteter. Bruk lange metallspyd å steke små biter av kjøtt sakte over brikettene, eller bruke støpejern kokekar plasseres i nærheten av kull, snu dem ofte til å fordele varmen jevnt på alle sider. Plasser en skjerm foran peisen når du ikke bruker den til å lage mat, slik at du kan dra nytte av varmen, og holde en god tilførsel av brensel i nærheten av å fylle brannen. Steng noen rom som er utenfor varmeområdet.

•  Lys en brann i en vedovn, og holde noen kokekar av støpejern på toppen, samt en stor kjele eller gryte fylt med vann. Tørk fett ut av pans umiddelbart etter koking, og returnere dem til en kjøligere del av ovnen hvor de vil alltid være klar til bruk. Hold en god tilførsel av brensel nær ovnen, og overvåke det hele tiden, spesielt i husholdninger med små barn og kjæledyr. Hold brannen går kontinuerlig, og stenge av noen rom som er utenfor varmeområdet

•  Plasser en bærbar parafin ovnen på et nonflammable overflate, og tenne veken. Justere varmen kontrollen til et behagelig nivå, og plassere en kjele med vann på toppen av buret som omgir ovnen. Bruk kokende vann til å koke små biter av poteter, pasta eller ris. Varm hermetisk mat i en liten kjele på parafin ovn, og aldri forlate den uten tilsyn. Holde et vindu åpent bare litt nær ovnen for ventilasjon, og ta enheten utenfor for tanking.

•  Bruk en leir ovn eller kullgrill utenfor for å forberede varme måltider, men aldri inne, som både avgir giftige gasser. Tenne et bål utenfor å steke pølser eller andre små matvarer. Bruk en varmefat over små stearinlys eller en Sterno komfyren å forberede mat som supper og egg eller å varme hermetisk mat. Tenn pilotflammen manuelt i en brenner av en gasskomfyr, som lar deg lage mat som du normalt ville.

•  Bruk en vent-free propan varmeapparat, og stenge av noen rom bortenfor varmeområdet. Sett ovnen på et ikke-brennbart underlag en sikker avstand til brennbart materiale, og være sikker på at den har en stoppbryter i tilfelle det er veltet. Bo i nærheten av enheten til enhver tid, og oppbevare drivstoffet utenfor.

Tips og advarsler


  • Enda viktigere enn å kunne tilberede maten under et strømbrudd er behovet for trygt, rent drikkevann. En peis, vedovn eller toppen av en parafin varmeapparat kan brukes til å koke vann, er å lage trygge for matlaging og drikking.